Hiv-mannen hadde ubeskyttet sex med mindreårige

Minst to er smittet i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 32 år gamle svensken ble hiv-smittet det året han fylte 17. Nå, 15 år senere, går rettsaken mot ham bak lukkede dører i Solna tingsrätt. Han har hatt sex med 17 jenter og minst to av dem har nå fått det fryktede viruset, skriver Expressen.

Han søkte desperat etter sexpartnere på internett og brukte dekknavn som «hotboy» og «Onky4you». Der fikk svensken kontakt med unge jenter som han lokket til seg med hjemmebrent, vin og likør. Flere av ofrene ble fotografert mens de hadde sex med hiv-mannen.

Hiv-positiv i to år

En av jentene var bare 15 år da hun møtte ham. Da løy han på alderen og sa at han var 19. De møttes og hadde sex. En dag fikk jenta en telefon fra politiet, som fortalte at mannen hun hadde vært sammen med var hiv-smittet. De ville at hun skulle teste seg, skriver Expressen.

- Så fikk jeg svaret klokken tre på ettermiddagen, jeg var også hiv-positiv. Jeg har vært det i to år uten å vite om det. Han brukte ikke engang beskyttelse, har jenta forklart i avhør

Hadde sex med venninner

Et av de andre ofrene var 12 år da hun ble kjent med mannen. Dette var i 2001. Han ville at hun og en venninne skulle møte ham på et hotell. Der bød han jentene på sprit.

- Han hadde hjemmebrent. Det var mye av det, har jenta forklart.

Hiv-mannen hadde ubeskyttet sex med mindreårige

På hotellrommet så hun på mens mannen hadde sex med venninnen. Hun filmet det hele med hans kamera. Etterpå fikk hun lov til å legge seg i dobbeltsengen med mannen. Hun husker ikke hvor mange ganger de hadde sex.

- Jeg var jo full. Det bare snurret rundt. Jeg var helt borte.

I ettertid har hun sagt at hun bare vil glemme det som skjedde.

- Man angrer jo, sa hun.

- Dumt å ikke informere

Hivmannen har i avhør innrømmet at han brukte alkohol som lokkemiddel.

- Jeg har hatt litt å drikke med meg, har han tidligere sagt.

Under ett avhør ble han gjentatte ganger konfrontert med at han ikke fortalte noen om det dødelige viruset han bærer på.

HIV-MANNEN: En 32 år gammel svenske har smittet minst to jenter med det livsfarlige viruset. Foto: Scanpix
HIV-MANNEN: En 32 år gammel svenske har smittet minst to jenter med det livsfarlige viruset. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har vel ikke turt. Det var vel dumt å ikke informere om det.

Forhørslederen spør om han ikke får dårlig samvittighet.

- Jo det hender vel, svarte mannen.

Politiet har funnet et navneregister hos 32-åringen. Til sammen er 130 jenter registrert med fullt navn. Svensk politi har kontaktet de fleste, men ikke alle.