Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HIV-mannen jages i Iran

Han er hiv-smittet og mistenkt for å ha hatt ubeskyttet sex med 104 kvinner. Nå jages han i Teheran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi er overbevist om at den såkalte hiv-mannen, Mehdi Tayeb, nå befinner seg i Iran. Nå jakter politiet i hovedstaden Teheran på den ettersøkte forbryteren.

- Vi anser hans forbrytelser som meget alvorlige, sier Iman Zadeh i Teheran-politiet til Aftonbladet.

Hiv-mannen har oppholdt seg i Sverige under navnet James Patric Kimball siden tidlig på 90-tallet, og først i oktober i fjor ble det klart at mannen er fra Iran og heter Mehdi Tayeb. Den virkelige James Patric Kimball var amerikaner og døde i 1985.

Tayeb fikk vite at han var hiv-positiv i 1993. Til tross for dette skal han ha hatt ubeskyttet sex med opptil 104 kvinner. I slutten av september i fjor ble han i tillegg anmeldt for voldtekt av en 22 år gammel kvinne. Kvinnen ble dopet ned og misbrukt mens hun var ute av stand til å gjøre motstand.

Kan utleveres

I oktober i fjor slo Stockholms-politiet alarm, og tok opp jakten på den hiv-smittede iraneren. Tayeb gikk under jorda, og skal siden ha blitt observert i både Norge og Danmark.

I november fikk svensk politi mistanke om at han var flyttet til sitt hjemland Iran.

- Vi har via Interpol hatt kontakt med iranske myndigheter. De arbeider nå med å finne Tayeb, sier Christer Sjöblom ved Söderorts-politiet.

Politiet i Sverige har ingen planer om å reise til Iran, og venter nå på resultatene av Interpols etterforskning. Blir Tayeb tatt, kan Sverige få ham utlevert via diplomatiske kanaler.

TIL TEHERAN? Svensk politi mener at Mehdi Tayeb nå befinner seg i Iran.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling