- Hiv-mannen var i Oslo

Norsk politi jaktet på den beryktede hiv-mannen James Kimball i Oslo, etter å ha fått sikre indikasjoner på at han var i byen forrige helg. 45-åringen skal ha gjemt seg i en leilighet på østkanten. Politiet frykter at den sexgale mannen kan ha hatt kontakt med norske jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betalte 2000 for sex med prostitutert?

Han kan ha smittet flere hundre svenske kvinner med aidsviruset.

Prostituerte «Anne» forteller til Dagbladet at hun forrige fredag fikk betalt 2000 kroner for å gå til sengs med den sex-desperate og aids-syke mannen.
I flere uker har politiet i Stockholm jaktet på 45-åringen, opprinnelig fra Iran, som i årevis har vært hiv-positiv. Flere hundre svenske kvinner lever i dag i frykt for at de skal være smittet.

Politiet har klart å spore den desperate mannen under en drøss av forskjellige identiteter til USA, videre til Frankrike, Sverige, Norge og nå - sannsynligvis - til Nederland.

I går kveld ville ingen ved Oslo politidistrikt kommentere etterforskningen av hiv-mannen ut over det faktum at de har jobbet med saken.

Under jorda

Etter at en svensk kvinne i september anmeldte Kimball for voldtekt, har 45-åringen vært på flukt. I sporene til hiv-mannen har etterforskerne funnet tragedie på tragedie. En kald og beregnede kyniker som har levd med en misjon:

Å smitte flest mulig uskyldige med det dødelige viruset.

I Stockholm kjørte mannen med de mange identitetene drosje. Kveldene og nettene hang han rundt på de populære nattklubbene og diskotekene. På velkjente steder som Café Opera og Spy Bar sjekket han opp unge jenter.

Ifølge svensk politi er det overveiende sannsynlig at James Kimball kan ha oppsøkt liknende populære in-steder og nattklubber i Oslo.
Til tross for at navn og bilde en rekke ganger er publisert i svenske aviser og på TV, har kriminalpolitiet i Stockholm ikke klart å pågripe ham.

Mange tips i Oslo

Samtlige svenske grenseoverganger, flyplasser og ferjehavner har den siste måneder vært i beredskap. Ved Kriminalpolitisentralen i Oslo får Dagbladet bekreftet at norsk politi har fått en rekke meldinger om den ettersøkte mannen.

I slutten på oktober, og spesielt dagene fra fredag 30. oktober og fram til søndag 1. november, tok en rekke kvinner og menn i Oslo-området kontakt med politiet. Felles for tipserne var at de var sikre på at de hadde sett den forhatte hiv-mannen i Norge.

Blant annet meldte en kvinnelig drosjesjåfør fra om at hun hadde kjørt mannen i Oslo sentrum.

Seint fredag kveld på horestrøket i Oslo blir «Anne» praiet av en svensktalende mann. Han er høflig og oppfører seg ordentlig. «Anne» kan ha gjort sitt livs mistak. Hun blir med mannen til en leilighet på østkanten i Oslo.

I går møtte Dagbladet «Anne».
- Forrige fredag var jeg på jobb på strøket. En mann som snakker svensk kommer og spør om jeg vil bli med. Vi reiser til en bolig han disponerer. I leiligheten er det bare oss to.

- Vi snakket engelsk sammen, sier Anne.

De to gikk til sengs sammen. Under samleiet sprakk kondomet to ganger.

- Han var hyggelig og høflig, han betalte til og med dobbel pris. Isteden for 1000 kroner betalte han 2000.
«Anne» tenkte ikke mer på mannen som snakket svensk og engelsk, før hun benket seg ned foran tv-skjermen seint forrige søndag. Hun slo på TV3 og den norske varianten av programmet «Etterlyst».

Fikk sjokk

Der fortalte en polititalsmann at hiv-mannen, som «Anne» trodde var arrestert, fortsatt var på frifot og trolig i Norge.

- Sjokk! Nei, det er ikke dekkende, jeg ble lamslått!

Hun tok umiddelbart kontakt med Kriminalpolitisentralen, som igjen satte henne i forbindelse spanerne ved Oslo politidistrikt.

- En spaner hentet meg, og vi reiste opp til leiligheten jeg hadde vært i. Han viste meg også flere bilder av hiv-mannen.
Hun trodde først at hun var helt sikker på at det var mannen. Nå er hun i tvil. Det eneste «Anne» vet nå er at hun frykter det verste.

På flukt

De siste dagene har politiet i Nederland jaktet på hiv-mannen. Han kan ha søkt dekning i Amsterdams Red Light District.

Noe som stemmer godt overens med svensk politis opplysninger om at mannen er gått tom for medisiner som lindrer sykdommen.

- Vi tror at han har fortsatt å lokke unge jenter for å ha sex med dem, sier politisjef Lone Callias ved Söderortspolisens sexualbrottsgrupp hos politiet i Stockholm til den svenske avisa Expressen.