HIV-mannen vil skrive bok

- Jeg har bestemt meg for å skrive bok. Jeg vil fortelle min versjon av alt som har skjedd, sier hiv-mannen, Mehdi Tayeb, på telefon til sin svenske kjæreste Eva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hiv-mannen har vært på flukt fra svensk politi siden september, da en svensk kvinne anmeldte 45-åringen for voldtekt. For to dager siden fikk kjæresten hans sin tredje oppringing fra Tayeb, siden han startet sin flukt fra politiet. Telefonlinja er dårlig og knitret, og ifølge Eva høres det ut som om samtalen kommer fra et land med dårlig telefonteknologi.

Langt borte

Hiv-mannen er åpenbart i tidsnød, og han sier han bare har noen minutter på seg.

- Jeg ringer deg i dag fra en plass langt fra Sverige, sier Tayeb. Ifølge den svenske avisa Expressen vil Tayeb ikke snakke mer om hvor han befinner seg.

Dagbladet skrev sist søndag at norsk politi jaktet på hiv-mannen Tayeb etter å ha fått sikre indikasjoner på at han var i Oslo for snart to uker siden. Nå jages Tayeb av politiet i flere europeiske land. Politiet har hatt mistanker om at han gjemte seg i Nederland i forrige uke.
I går pågrep nederlandsk politi en mann med sterke likhetstrekk med Tayeb. Dessverre viste fingeravtrykk at politiet hadde tatt feil mann.

- Ikke tro alt

I løpet av telefonsamtalen ber hiv-mannen sin svenske kjæreste om ikke å tro på advarslene mot ham fra svensk politi.

- Du må absolutt ikke tro på alt politiet påstår. Det stemmer ikke. Jeg har bestemt meg for å skrive bok. Jeg vil fortelle hva som virkelig har hendt, sier hiv-mannen til Eva.