HIV-mannens avskjedsbrev

Det var ingen hemmelighet at den 57 år gamle hiv-smitteren skulle ta sitt eget liv. Les hva han skrev til sine fem ofre i sitt avskjedsbrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

57-åringen ble dømt til syv års fengsel for å ha smittet kvinner fra Danmark, Sverige og Norge med hiv. 18 timer etter dommen ble han funnet hengt, i en ledning i sin egen celle.

Men det var ingen overraskelse for noen. Uker før dommen skrev han sitt avskjedsbrev til en av kvinnene, og ba henne viderebringe de andre ofrene det han skrev.

- Overbring min dypeste medfølelse til alle, og vær så snill, be dem tilgi meg den skade jeg har forårsaket, skrev den 57 år gamle hiv-positive mannen til ett av sine ofre, en 42 år gammel dansk kvinne, skriver Expressen.

En av de smittede kvinnene varslet både aktor i saken og politiet om at han planla å ta sitt eget liv. I tillegg skal dommeren ha kontaktet fengselet etter at dommen var falt.

Han fryktet også at mannen skulle ta sitt eget liv.

- Det var bare et tidsspørsmål, men jeg er overrasket over at det gikk så fort, sier en av mannens svenske ofre til Aftonbladet.

Den danske kvinnen som fikk avskjedsbrevet sier til danske Ekstra Bladet at hun forstår at han tok sitt eget liv.

- Det er vanskelig å forklare, men på en måte er det trist at han er borte, selv om han skadet meg og mange, mange andre. Han var ikke noe ondt menneske, sier kvinnen til Ekstra Bladet.

Om seks måneder får hun vite om hennes fire uker gamle sønn også er hiv-smittet.