HIV-panikk i småbygd

TROMSØ (Dagbladet): En finnmarking har anmeldt sin eks-samboer for å ha smittet flere navngitte sambygdinger med HIV-viruset. Nå er det full HIV-panikk i det lille samfunnet med drøyt 1000 innbyggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Her er det kjempehysteri, folk er livredde, sier en kvinne i bygda til Dagbladet.

Foruten folkesnakk og ryktemakeri, har saken også fått dramatiske konsekvenser for kvinnen som bærer HIV-viruset. Hun måtte flykte fra jobb, hus og hele bygda for å få fred.

Politiet i Vadsø etterforsker anmeldelsen og har foretatt en rekke avhør.

- Så langt er det ikke noe som tyder på at anmeldte har opptrådt uaktsomt og overført den smittsomme sykdommen til andre, sier politiadjutant Arne Fjellstad til Dagbladet.

Personene som er navngitt i anmeldelsen benekter at de har hatt seksuell omgang med kvinnen. Noen avhør gjenstår før politiet trekker sin konklusjon.

Risikerer straff

Etterforskningen er startet på grunnlag av at kvinnen er HIV-positiv.

Politiet ser ikke bort fra at det kan ligge andre motiver bak anmeldelsen fra eks-samboeren, som dermed kan risikere straffesak for å ha innlevert falsk anmeldelse.

Belastningen for den anmeldte ble ekstra stor fordi hennes barn også ble trukket inn i saken. Barnet hadde plass i en barnehage på stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer