HIV-panikk i Stockholms uteliv

Den hiv-positive James Patric Kimball (40) sjekket opp unge jenter på Café Opera og andre av Stockholms in-klubber. Nå er han på desperat flukt. Politiet har beslaglagt amerikanerens adressebok, med telefonnumrene til 190 jenter som kan være smittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka gir han jentene karakterer etter hvor gode de var i senga.

Svensk politi hadde i natt ikke etterlyst James Patric Kimball internasjonalt.

I løpet av dagen vil politiet i Stockholm vurdere om politiet i Norge også skal varsles om hiv-mannen som er på flukt.

Jenter har panikk

Blant unge jenter som har vanket på de mest populære in-stedene i Stockholm er det panikk. Både på Spy Bar, Colage, Kickis & Co. og på Café Opera har amerikaneren sjekket opp unge jenter i 18- 22-årsalderen. Nå frykter jentene at de kan være smittet av viruset.

Den veltalende storsjarmøren har brukt alle sjekketriks for å erobre unge svenske jenter. På byen har han spandert og danset, mens han på treningsstudioer har framstilt seg som personlig trener og tilbudt jentene gratis undervisning.
Som drosjesjåfør har han tilbudt unge damer gratisturer, andre igjen har han plukket opp via kontaktannonser i svenske aviser.

James Patric Kimball har også utgitt seg for å være såkalt «festfikser» med kontakter i modellbransjen, og lokket håpefulle med at han kunne ordne plass på kjendisfester og med modellkontrakter.

Anmeldt for voldtekt

Kimball flyttet til Sverige i 1991. Allerede i 1993 ble det konstatert at han var hiv-positiv.

Selv om han aldri har betalt skatt i Sverige, har svenske myndigheter i flere år gitt ham sosialstøtte på 11000 kroner i måneden.

Ved siden av sjekkelivet på Stockholms mest populære utesteder, har Kimball og hans svenske ekskone drevet et lite taxiselskap.

I slutten av september ble amerikaneren anmeldt for voldtekt av en 22 år gammel kvinne. Hun ble dopet ned og sexmisbrukt mens hun var ute av stand til å gjøre motstand.

Adressebok

Kriminalpolitiet i Stockholm holdt i går vakt ved flere adresser hvor de har fått opplysninger om at Kimball kan ha tilhold.

- Han vet at vi jakter på ham. Vi håper at han melder seg selv, sier kriminalkommissarie Christer Sjöblom hos Söderort-polisen i Stockholm.
Politiets viktigste bevis mot den hiv-positive storsjarmøren er en liten adresseblokk, hvor han med sirlig håndskrift har notert navn og adresser på 190 jenter i alderen 18 til 22 år.

Hiv-testet

- Vi håper at ikke flere jenter kan være smittet enn de han har skrevet om i boka si, sier politiassistent Ann Tranefalk.

Flere av de unge jentene har i løpet av de siste dagene testet seg, men foreløpig har ingen fått svar på om de er smittet.