Hiv-positiv hadde ubeskyttet sex med 13 norske kvinner

Aktoratet vil ha fire års fengsel for en mann (32) som har smittet en kvinne med hiv. Politiet frykter han har hatt farlig sex med flere enn det etterforskningen har avdekket.

KREVER FIRE ÅRS FENGSEL: Aktor Kari Kirkhorn ønsker fengsel i fire år for en hiv-positiv mann (32) som har hatt ubeskyttet sex med 13 kvinner. En av kvinnene er smittet med hiv. Påtalemyndigheten mener mannen visste at han hadde hiv. Foto: Asle Hansen
KREVER FIRE ÅRS FENGSEL: Aktor Kari Kirkhorn ønsker fengsel i fire år for en hiv-positiv mann (32) som har hatt ubeskyttet sex med 13 kvinner. En av kvinnene er smittet med hiv. Påtalemyndigheten mener mannen visste at han hadde hiv. Foto: Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Straffesaken mot en 32-åring av afrikansk opprinnelse gikk for åpen rett i Oslo tingrett denne uka. Mannen står tiltalt for overtredelse av straffelovens § 155, som går ut på å overføre smitte eller utsette andre for smittefare.

Mannen ble hiv-testet i 2005, og prøven var positiv. Likevel skal han ha hatt ubeskyttet sex med 13 norske kvinner i tidsrommet 2006 til 2010. En av disse kvinnene er blitt smittet med hiv.

- Vi har opplysninger som tyder på at han har hatt sex med flere enn de 13 fornærmede i saken. Derfor kan vi ikke vite om det er flere kvinner der ute som er smittet uten å vite om det, sier aktor Kari Kirkhorn til Dagbladet.

Ble gravide Tiltalte skal ha fått barn med to av de fornærmede i saken, men verken de to kvinnene eller barna er hiv-smittet.

Saken skal ha medført store psykiske plager for mange av kvinnene som har hatt ubeskyttet sex med 32-åringen. 10 av de 13 har reist krav om oppreisning.

- Tiltalte vedgår å ha hatt seksuell omgang med kvinnene, men mener han ikke forsto at han var hiv-positiv, sier Kirkhorn.

Kvinnene skal komme fra Oslo-området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer