Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HIV-positive skjønnhets-dronninger

Russland arrangerer Miss Positive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frisøren Svetlana Izambayeva (24) ble utropt til vinner av Russlands første skjønnhetskonkurranse for HIV-positive, og kunne dermed smykke seg med tittelen Miss Positive.

- Om jeg er Miss Positive, må jeg være positiv, humret hun til den russiske tv-kanalen NTV da hun ble spurt om hva som holdt humøret oppe.

Arrangørene, magasinet Shagi, eller Skritt, håper konkurransen kan bidra til å øke oppmerksomheten rundt AIDS og HIV i Russland.

Landet er Europas mest utsatte, med offisielle tall på 330 000 HIV-smittede, og uoffisielle på over en million. Sykdommen går hardest utover Russlands unge, og årsaken er ifølge FN for det meste ubeskyttet sex.

De HIV-smittede i Russland opplever daglig kraftig mindreverdsstempling. Ifølge NTV vil to av tre russere nekte å kjøpe matprodukter fra en HIV-smittet

Izabayeva, som ble smittet i 2002, sier selv at mange av hennes frisørkunder sluttet å gå til henne da hun gikk åpent ut med sykdommen sin.

Konkurransen foregikk over internett. Tre vinnere ble kåret, men det var bare Svetlana som våget å stille til premieutdeling i Moskva i dag.

Dermed blir hun den andre HIV-dronningen i verden. Tidligere i år har også Botswana kåret sin.

MODIG:  Svetlana Izambayeva står fram åpent med sykdommen sin, og vil ikke at folk skal tro hun har noe å skjule. Foto: Scanpix
MODIG: Svetlana Izambayeva står fram åpent med sykdommen sin, og vil ikke at folk skal tro hun har noe å skjule. Foto: Scanpix Vis mer
VANT PÅ WEBEN: Svetlana vant i skarp konkurranse med 30 andre jenter i Russland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!