Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HIV-smittet 17-åring siktet for voldtekt

En 17 år gammel asylsøker fra Afrika er siktet for å ha voldtatt en kvinne i Steinkjer. Gutten er HIV-smittet, og kan ha hatt sex med flere kvinner i distriktet. I går ble han varetektsfengslet for fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinner som frykter at de har hatt sex med denne gutten, bør ta kontakt med helsevesenet og politiet, sier jourhavende Ragnar Hatlem.

Voldtekten skal ha skjedd i Steinkjer natt til 6. august i år. Kvinnen som er i midten av 20-årene anmeldte forholdet torsdag i forrige uke. 17-åringen ble da umiddelbart pågrepet.

Forhørsretten la til grunn for varetektsfengslingen at gutten kan ha hatt sex med flere kvinner og at det var en reell smittefare ved løslatelse. 17-åringen nekter for at han har hatt sex med flere kvinner i Norge.

I Norge siden januar

- Siktede kom til Norge i januar i år. Han har fått avslag på sin søknad om asyl i Norge, men har påklaget denne avgjørelsen til UDI. Han bor midlertidig på asylmottak i Steinkjer, opplyser Helge Svarva, som leder etterforskningen.

17-åringen opplyser i avhør at han ikke selv var klar over at han var HIV-smittet.

- Primærlegen hans er fritatt for taushetsplikten. Vi har fått sendt over noe informasjon, men det er foreløpig noe usikkert hvordan siktede er blitt informert om at han var smittet. Legen hans er ikke avhørt ennå, sier Svarva til Dagbladet.

Flere kvinner?

Etter det Dagbladet erfarer, kan gutten ha sex med flere kvinner. Politiet er kjent med disse ryktene.

- Forhørsretten la også til grunn at dette var rykter, med saken er såpass alvorlig at de ble tatt til grunn for varetektsfengsling. Gutten nekter også for at han har voldtatt noen, sier Svarva.

17 åringen er siktet både for voldtekt og straffelovens paragraf 177 om spredning av smitte. Jenter som tror de kan ha blitt smittet oppfordres til å ta kontakt med helsemyndighetene.

- Det tar noen uker før vi kan slå fast om mennesker er smittet eller ikke. Det er en vanskelig tid for dem det gjelder, sier smittvernslege Stein Sexe til NRK.