Hiv-smittet musiker sprer frykt

BERGEN/SKIEN (Dagbladet): En rekke homofile i Bergen frykter at en 29 år gammel musiker kan ha smittet dem med hiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelsktalende musikeren er foreløpig siktet for å ha utsatt to menn for smittefare. Han reiser nå på jobber i Østlandsområdet.

To menn i Bergen politianmeldte musikeren i begynnelsen av september for å ha hatt ubeskyttet sex med dem uten å fortelle at han var hiv-smittet.

I går skrev Bergens Tidende at han skal ha hatt en rekke seksualpartnere i vår og sommer.

Reiste videre

Dagbladet er kjent med at musikeren reiste videre til Bamble i Telemark, men etter et kortere opphold der skal han ha skaffet seg nye jobber andre steder på Østlandet.

Politiinspektør Alf Kostveit ved Bamble lensmannskontor bekrefter overfor Dagbladet at mannen ble pågrepet, siktet og avhørt før han ble løslatt igjen. Politiet har også ransaket bopelen hans i Bamble uten å gjøre funn som knytter ham til flere seksualpartnere.

- Den siktede har erkjent å være hiv-smittet, men nekter straffskyld for å ha utsatt andre for smittefare. Vi vet hvor han befinner seg og driver nå med kartleggingsarbeid. Vi vil foreta nye avhør av ham når vi finner tida moden for det, sier politiadjutant Siw Morrow i Bergen politidistrikt.

- Sjarmerende

Musikeren er foreløpig siktet etter straffelovens paragraf 155 for å ha utsatt andre personer for smittefare ved at han selv er smittet og har hatt seksuell omgang med andre uten å informere om det.

De to som har anmeldt 29-åringen har i første omgang fått negative tester.

Personer i det homofile miljøet i Bergen oppgir at 29-åringen har hatt minst ti sexpartnere i byen før han flyttet østover, men det er likevel ikke flere enn to som har anmeldt ham til politiet. Musikeren beskrives som sjarmerende og tillitvekkende.