Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HIV-smittet prostituert kan ha smittet 100

Svensk politiet ber horekundene teste seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 22 år gammel prostituert ble i forrige uke arrestert av politiet i Gøteborg, siktet for hallikvirksomhet. Etter pågripelsen fikk politiet mistanke om at kvinnen kunne være HIV-positiv og fikk gjennomført en blodprøve. Mistanken ble bekreftet, og politiet ber nå personer som har kjøpt sex i Gøteborg det siste året om snarest å la seg HIV-test.

Kvinnen har ført en form for kunderegister, og politiet tror omkring 100 menn har vært i kontakt med kvinnen i løpet av året hun har arbeidet som gateprostituert i den svenske byen.

- Det er en omfattende mengde kunder, og har man hatt samleie med en HIV-prostituert, utsetter man seg alltid for en risiko, sier informasjonssjef ved Gøteborg-politiet, Mats Glansberg til Gøteborgsposten.

Brukte kondom 

Kvinne opplyser overfor politiet at kundene hennes har brukt kondom under samleiene.

- Kondom er en bra beskyttelse, men den kan gå i stykker, og man bruker den kanskje ikke under hele samleiet, sier Karin Stenquist ved smittevernsentralen i Gøteborg. Sentralen kommer nå til å kontakte alle mennene i kunderegisteret i arbeidet med å spore opp alle som har hatt sex med den prostituerte.

- Om noen av mennene er HIV-positive, må vi spore opp hvem mennene igjen har hatt sex med. Men i første omgang er det nå mennene det gjelder, sier Stenquist.

Risikerer dobbeldom 

Dersom politiet finner det bevist at kvinnen visste at hun var HIV-positiv, vil hun bli siktet for å ha smittet mennene med en dødelig sykdom, i tillegg til siktelsen for hallikvirksomhet.

Det er forbudt å kjøpe sex i Sverige, men personene som henvender seg til smittevernsentralen for å teste seg, vil bli behandlet av sentralens taushetsplikt, opplyser sentralen.

RISIKERER TILTALE: En 22 år gammel HIV-smittet prostituert har trolig hatt sex med et tresifret antall menn i Gøteborg.