Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hiv-smittet siktet for overgrep

Hiv-smittet mann (45) siktet og varetektsfengslet for seksuelle overgrep mot 14-åring i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det angivelige overgrepet fant sted like før helga.

På mandag ble den hiv-smittede 45-åringen varetektsfengslet for fire uker, skriver Haugesunds Avis.Mannen og 14-åringen skal ikke ha kjent hverandre fra tidligere.

Etterforskes

Politifullmektig Bjarte Myklebust ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt understreker at saken fortsatt er under etterforskning, og at det ikke er tatt ut noen tiltale mot 45-åringen.

 - Vi har snakket med fornærmede, og avhørt den påståtte overgriperen. Han nekter straffskyld, men vi konstanterer at tingretten fant skjellig grunn til mistanke, sier Myklebust til Dagbladet.no.

- Det gjenstår vitneforklaringer, men vi forventer å være ferdige innen kort tid, sier han til Haugesunds Avis.

Politiet vil ikke kommentere hvilke overgrep den hiv-smittede mannen er mistenkt for.

- Vi vil ikke gå i detalj om dette av hensyn til den videre etterforskningen, sier Myklebust til Dagbladet.no.

14-åringen er undersøkt av lege, og trolig blitt testet for eventuell hiv-smitte.

Tidligere domfelt

Ifølge Haugesunds Avis er den siktede en kjenning av politiet. Han er domfelt 24 ganger tidligere, og satt varetektsfengslet så seint som i januar i år. Han var mistenkt for tyveri, men ble løslatt fordi retten mente han var for syk til å sitte fengslet.

- Han har aldri tidligere vært borti seksuallovbrudd, og han benekter å ha gjort noe straffbart i denne saken, sier mannens forsvarer Odd Arild Helland til avisa.

14-åringen anmeldte en annen mann for voldtekt i 2003. Forholdet ble henlagt etter bevisets stilling, men mannen ble dømt for seksuell omgang med en mindreårig.