- Hiv ut tavla!

HÅ på Jæren (Dagbladet): - Hiv ut tavla fra skolerommet, og få 10000 kroner i premie fra skolesjefen! Elevene jubler, noen lærere griner på nesa, mens mange foreldre rister sjokkert på hodet over skolerevolusjonen på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skolesjef Olav Lindal mener tavla hører hjemme i gårsdagens skole.

- Tavla misbrukes, og da blir den en gapestokk. Hvor mange elever har ikke blitt krenket og ydmyket foran klassen? Mange har sine såreste minner fra leksehøring foran tavla, mener skolesjefen i Hå kommune.

Mange skoleklasser har fulgt oppfordringen, og innkassert 10000 kroner til andre læremidler. På Høyland skole fant de ut at tavla egnet seg utmerket som springbrett for sykkelhopping.

- Tull med tavle

- Bare tull med tavle, roper elevene i 6. klasse. Her har de også fleksitid, elevene kan komme så tidlig som 7.30 og skolen er åpen til 15.30. Så kan de avspasere oppspart skoletid.

Men det er tavlenes skjebne som nå opptar mange foreldre og lærere. Opprørte foreldre har ringt og krevd at tavlene må komme opp igjen, en skikkelig skole må ha tavle.

- Slik var det før, og det ble da dugandes folk av oss, kom ikke og si noe annet. Skolen må ha disiplin, ikke sy puter under armene på den bortskjemte ungdommen, klager enkelte jærbønder.

Selveste ordfører Gunnar Siqveland, gammel lærer, viser til sin erfaring og foklarer at tavla er et fantastisk hjelpemiddel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer