Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hivmannen dømt til 14 års fengsel

Hadde sex med mindreårige jenter han møtte på internett, og smittet to av dem med hiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den beryktede hivmannen, 32 år gamle Christer Aggett fra Sverige, hadde ubeskyttet sex med 15 mindreårige jenter, til tross for at han visste at han bar det dødelige hiv-viruset.

To av jentene ble smittet med hiv. Nå er Aggett i Solna tingrett dømt til 14 års fengsel, og til å betale 2,7 millioner svenske kroner i erstatning til ofrene sine, melder Expressen.

Grov mishandling

Dommen går på grov mishandling av de to jentene som ble smittet, og forsøk på grov mishandling av de øvrige 13 jentene. Seks av hivmannens ofre var under 15 år, den yngste var bare 12. Aggett er derfor også dømt for grov seksuell utnyttelse av mindreårige. Til sammen er han dømt for overgrep mot seksten jenter.

Han må betale 2 715 000 kroner i erstatning. De to smittede jentene, får 850 000 kroner hver.

Fortalte ikke om viruset

Christer Aggett har erkjent at han ikke fortalte jentene om viruset han bar på, og at han ikke brukte kondom da han hadde sex med jentene. Men han har hevdet at smitterisikoen var veldig lav, noe tingretten ikke trodde på.

- Tingretten anser det faktum at han, til tross for vissheten om at handlingene hans utgjorde en fare for jentenes helse, ikke har avstått fra seksuell omgang med dem, men i stedet prioritert sine egne behov, skriver tingrettsdommer Carin Wiklund Jörgensen i en pressemelding.

image: Hivmannen dømt til 14 års fengsel

Møtte jentene på internett

Christer Aggett møtte alle ofrene sine på internett. Tingretten mener han med vilje har søkt seg til nettsider for yngre tenåringer til tross for at han selv i perioden overgrepene skjedde, var mellom 26 og 31 år.

Selv hevder hivmannen imidlertid at han ikke visste at jentene var så unge. Heller ikke dette tok tingretten til etterretning.

- Han har med vilje og viten valgt jenter som har vært mindreårige, skriver Solna tingsrett i sin dom, ifølge Aftonbladet.

UBESKYTTET SEX: To av de mindreårige jentene ble smittet av hiv-viruset etter at Christer Aggett hadde ubeskyttet sex med dem. Foto. CHRISTIAN ÖRNBERG / Expressen
UBESKYTTET SEX: To av de mindreårige jentene ble smittet av hiv-viruset etter at Christer Aggett hadde ubeskyttet sex med dem. Foto. CHRISTIAN ÖRNBERG / Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media