Hivsmittet (25) hadde ubeskyttet sex med 16 menn

Nå er Oslo-mannen tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25-åringen er også tiltalt for å ha forsøkt å ha sex med en mann på et tidspunkt han visste at han var hivsmittet. Ifølge tiltalen gjorde offeret motstand, slik at det ikke ble gjennomført analt samleie.

Hevder seg smittet
Politiadvokat Arne Donald Andersen i oslopolitiet sier til Dagbladet at flere av de fornærmede hevder at de er hivsmittet av 25-åringen. Av den grunn blir det nå gjennomført en virussammenlikning mellom 25-åringen og de som forklarer at de er hivsmittet av tiltalte.

— 25-åringen erkjenner i hovedsak de faktiske forhold, sier Andersen.

25-åringen, som kommer fra Afrika, fikk påvist hivsmitte i august 2006. Ifølge tiltalen skal ha han hatt ubeskyttet sex med 16 menn fra september 2006 fram til midten av oktober 2008. Han ble arrestert og fengslet første gang 29. november i fjor, og har siden sittet i varetekt.

Opprullingen startet med at en mann anmeldte 25-åringen for voldtekt i fjor høst. Denne mannen hadde 25-åringens mobilnummer, etter at de møttes i juli i fjor og hadde ubeskyttet sex.

Hivmaraton
Advokat Trine Rjukan bistår mannen som anmeldte 25-åringen for voldtekt. Dette skjedde etter at klienten hadde fått påvist at han var hivsmittet.

— Klienten er veldig glad for at han bidratt til å sette en stopper for 25-åringens smittemaraton, og på den måten antakelig reddet mange fra å bli ofre for 25-åringens hensynsløse atferd.

På den annen side har det å ha vært utsatt for en serieovergriper vært en ekstrabelastning, som har hatt en forsterkende effekt på klientens traumer i ettertid, sier Rjukan.

Oslopolitiet har henlagt anmeldelsen for voldtekt, men 25-åringen er tiltalt for å ha overført eller utsatt Rjukans klient for smittefare.

— Vi kommer til å påklage henleggelsen av anmeldelsen for voldtekt til statsadvokaten, sier bistandsadvokaten. Ifølge Rjukan fortalte ikke 25-åringen til klienten at han var hivsmittet.