Hivsmittet dømt for farefull sex

Nordmannen (42) hevder at han nærmest ble voldtatt av den thailandske kvinnen. Nå er han dømt til seks måneders fengsel for å ha utsatt kvinnen for hivsmitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen (42) hevder at han nærmest ble voldtatt av den thailandske kvinnen. Nå er han dømt til seks måneders fengsel for å ha utsatt kvinnen for hivsmitte.

I tingretten forklarte vestlendingen at han informerte kvinnen både muntlig og skriftlig om at han var hivsmittet, og at han viste henne medisinene sine.

-  Men det var omtrent umulig å avvise kvinnen. Jeg ble nærmest voldtatt. Hun satte seg på meg, forklarer 42-åringen.

Ifølge 42-åringen var han fysisk svakere enn kvinnen på grunn av en skade.

Kvinnen forklarte at hun forsto at 42-åringen ikke ville ha sex med henne den aktuelle natta, fordi han var svært syk.

Sexpress

Forsvarer Eric Lindseth prosederte på at klienten var i en voldtektsliknende situasjon.

-  Dette alene må føre til frifinnelse, mente Lindseth.

Tingretten har imidlertid kommet til at 42-åringen «ikke har vist tilstrekkelig karakterfasthet» .

-  Det at tiltalte ble utsatt for et sterkt sexpress, kan heller ikke lede til frifinnelse. 42-åringen var turist i Thailand, og oppsøkte et prostitusjonsmiljø. I slike omgivelser vil sexpress mer være regelen enn unntaket, konkluderer dommerne, som legger til at kvinnen må ha skjønt at hun innlot seg på et risikopreget foretakende.

Giftet seg

Seinere ble det konstatert at kvinnen var hivsmittet. Retten finner det ikke bevist at det var 42-åringen som smittet kvinnen, men han kan likevel dømmes etter den såkalte smitteparagrafen. Det er ikke nødvendig at offeret blir smittet, men at vedkommende blir utsatt for smittefare.

42-åringen og kvinnen fortsatte å være sammen. Da hun ble gravid, giftet de seg, og hun flyttet med til Norge. Paret ble seinere separert.

Tingretten har gjort tre måneder av straffen betinget. I tillegg må mannen betale kvinnen en oppreisning på 30 000 kroner.