Hivsmittet dømt

To kvinner ble sviktet og ført bak lyset av samme mann. Han var kjæreste med hver av dem i to år, uten å si at han var hivsmittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Nå er den 51 år gamle mannen dømt til ett år og fire måneders fengsel for å ha utsatt de to kvinnene på 42 og 47 år for smittefare. Trondheim tingrett har i tillegg dømt mannen til å betale kvinnene 70000 kroner hver i oppreisningserstatning.

Tillitsbrudd

Retten beskriver tiltaltes handlinger som et betydelig tillitsbrudd overfor ekskjærestene.

Ingen av kvinnene ble smittet, men ifølge dommen var farepotensialet betydelig, og tiltalte utsatte sine samboere «for fare for smitte av en livsfarlig sykdom, som krever oppfølging med medisiner livet ut».

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at tiltaltes handlinger er begått forsettlig. Det dreier seg om jevnlige ubeskyttede samleier med begge kvinnene.

- Hadde jeg visst at han var hivpositiv, hadde jeg flyttet ut på dagen, forteller den 42 år gamle kvinnen som var tiltaltes samboer fra våren 1998 til sommeren 2000.

- Det ville vært helt uaktuelt å innlede noe forhold til ham hvis jeg hadde visst at han var hivpositiv, sier den 47 år gamle kvinnen, som var tiltaltes samboer fra september 2000 til desember 2002. Det var sistnevnte som ved en tilfeldighet fikk vite at mannen hun var forlovet med, hadde den alvorlige smitten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer