Hivsmittet tatt for risikosex med ni menn i Oslo

24-åring siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet får opplyst, mener to av de ni mennene at de er hivsmittet av 24-åringen. Flere av mennene avventer resultatet av hivtestene.

Oslopolitiet har grunn til å tro at saken kan ha et enda større omfang, og arbeider med å få avhørt personer de antar er eller har vært i 24-åringens bekjentskapskrets. Dette ser ut til å bli den største risikosex-saken som er avdekket her i landet.

Det var i slutten av november at en mann anmeldte 24-åringen for voldtekt. Anmelderen hevder at han var blitt hivsmittet av 24-åringen, som er fra Afrika. Politiet startet etterforsking med henblikk på å spore opp 24-åringens seksualpartnere.

Hemmelig Etterforskingen avdekket at 24-åringen fikk påvist hivsmitte i august 2006. 24-åringen ble varetektsfengslet første gang lørdag 29. november. Han fikk samtidig brev- og besøksforbud i hele perioden. Han begjærte seg løslatt. Fengslingskjennelsen ble i sin helhet unntatt offentlighet.

Fredag 19. desember fikk påtalemyndigheten kjennelsen for fire nye uker i varetekt. Også denne gangen begjærte han seg løslatt. 24-åringen forklarte den gang at hadde hatt ubeskyttet sex to ganger etter at han fikk vite at han var hivsmittet. Etter arrestasjonen beslagla politiet mannens pc og mobiltelefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer