Hivsmittet tatt for risikosex med ni menn i Oslo

24-åring siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, mener to av de ni mennene at de er hivsmittet av 24-åringen. Flere av mennene avventer resultatet av hivtestene.

Oslopolitiet har grunn til å tro at saken kan ha et enda større omfang, og arbeider med å få avhørt personer de antar er eller har vært i 24-åringens bekjentskapskrets. Dette ser ut til å bli den største risikosex-saken som er avdekket her i landet.

Det var i slutten av november at en mann anmeldte 24-åringen for voldtekt. Anmelderen hevder at han var blitt hivsmittet av 24-åringen, som er fra Afrika. Politiet startet etterforsking med henblikk på å spore opp 24-åringens seksualpartnere.

Hemmelig
Etterforskingen avdekket at 24-åringen fikk påvist hivsmitte i august 2006. 24-åringen ble varetektsfengslet første gang lørdag 29. november. Han fikk samtidig brev- og besøksforbud i hele perioden. Han begjærte seg løslatt. Fengslingskjennelsen ble i sin helhet unntatt offentlighet.

Fredag 19. desember fikk påtalemyndigheten kjennelsen for fire nye uker i varetekt. Også denne gangen begjærte han seg løslatt. 24-åringen forklarte den gang at hadde hatt ubeskyttet sex to ganger etter at han fikk vite at han var hivsmittet. Etter arrestasjonen beslagla politiet mannens pc og mobiltelefon.

Gjennom analyser av teledata har etterforskerne funnet fram til en rekke personer, som igjen er blitt kontaktet av politiet. Foreløpig har ni personer forklart til politiet at de har hatt ubeskyttet sex med 24-åringen etter august 2006.

24-åringen har samtidig vanket på Oslos kjente homsesteder, som London pub ved tinghuset. Han skal også ha kommet i kontakt med sexpartnere via internettsider.

Voldtekt
Politiadvokat Arne Donald Andersen sier til Dagbladet at politiet har flere navn på lista. Disse vil politiet ta kontakt med.

Andersen opplyser at 24-åringen ikke har erkjent straffskyld etter siktelsen.

— Han har ikke forklart seg i tråd med det omfanget siktelsen omfatter, sier politiadvokaten.

Han understreker at 24-åringen ikke er siktet for voldtekten han ble anmeldt for innledningsvis i saken.