Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hizbollah-allianse kan ta over makten i Libanon

Valglokalene åpnet i dag.

KANDIDAT: Parlamentskandidat Nadim Gemayel er sønnen til avdøde falangistleder Bashir Gemayel som ble drept før han tiltrådte som president i Libanon under borgerkrigen i 1982 Foto: REUTERS/ Georges Abdallah/SCANPIX
KANDIDAT: Parlamentskandidat Nadim Gemayel er sønnen til avdøde falangistleder Bashir Gemayel som ble drept før han tiltrådte som president i Libanon under borgerkrigen i 1982 Foto: REUTERS/ Georges Abdallah/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Valglokalene åpnet søndag i Libanon i et spennende nasjonalforsamlingsvalg som kan bringe Hizbollah til makten.

- Jeg oppfordrer alle libanesere til å stemme, sa leder av den regjerende vestligstøttede koalisjonen, Saad Hariri, da han avga sin stemme på en skole i Libanons hovedstad Beirut søndag morgen.

Valget i Libanon vil avgjøre om den vestligstøttede koalisjonen skal få fortsette å styre landet, eller om en Hizbollah-ledet allianse gis tilliten. Kommer Hizbollah til makten vil det også være en seier for deres støttespillere Iran og Syria.

USA har stemplet Hizbollah som en terroristorganisasjon og allerede gjort det klart at deres støtte til Libanon avhenger av i hvilken retning libanesere søndag velger å føre landet.

Analytikere forventer tett kamp om de 128 setene i nasjonalforsamlingen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!