Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hizbollah krever en uke med nye protester mot USA

De ansvarlige for filmen må tas, sier Hizbollahs leder.

USA HAR ANSVARET: Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah, mener USA må stilles til ansvar for den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims». Foto: EPA/ NTB Scanpix
USA HAR ANSVARET: Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah, mener USA må stilles til ansvar for den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims». Foto: EPA/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er den innflytelsesrike Hizbollah-lederen i Libanon, som ikke vil at protestene mot den anti-muslimske filmen «Mulimenes uskyld», skal stilne.

- USA er ansvarlig Sheikh Hassan Nasrallah sa i en fjernsynssendt tale søndag at muslimer og kristne må være årvåkne og unngå å skape splid, skriver BBC.

- De som er ansvarlige for filmen, i første rekke USA, må stilles til ansvar, sa han.

Hizbollah-lederen oppfordrer libanesere over hele landet til å demonstrere mot filmen i dag og resten av uken. Filmen som håner profeten Muhammed, har allerede mobilisert voldelige demonstrasjoner i flere muslimske land.

Det hele startet da fire amerikanske diplomater ble drept av militssoldater som stormet det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya.

- Vil ikke være stille Nasrallah var klar i sin TV-tale søndag kveld.

- Verden må vite at muslimer ikke vil være stille når vi blir møtte med denne fornærmelsen, sier han.

Han understreker også i talen at muslimer ikke bare bør protestere utenfor amerikanske ambassader, men også presse regjeringene i egne land til å uttrykke sinne ovenfor USA.

Talen, ble kringkastet bare timer etter at pave Benedikt XVI hadde avsluttet sitt historiske, tre dager lange besøk i Libanon.

 

HEFTIG: I store deler av den muslimske verden var det demonstrasjoner mot den islamkritiske filmen. Her fra Rafah sør på Gaza-stripen. Foto: SAID KHATIB/ AFP / NTB Scanpix.
HEFTIG: I store deler av den muslimske verden var det demonstrasjoner mot den islamkritiske filmen. Her fra Rafah sør på Gaza-stripen. Foto: SAID KHATIB/ AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media