Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hizbollah-leder drept i Damaskus

På USAs liste over mest ettersøkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Hizbollahs øverste militære ledere ble drept i et bilbombeangrep i Damaskus tirsdag. Israel benekter at landet står bak drapet.

Lederen Imad Moughniyah, som antas å ha stått bak en rekke bortføringer i Libanon i 1980-årene, ble drept da en bilbombe eksploderte i Syrias hovedstad, opplyser militsen.

Hizbollah beskylder Israel for å stå bak angrepet, men israelske myndigheter avviste onsdag ettermiddag at de har noe med drapet å gjøre.

- Israel avviser forsøket på å tillegge Israel noe ansvar for denne hendelsen, heter det i en uttalelse fra statsminister Ehud Olmerts kontor.

Den israelske miljøvernministeren Gideon Ezra hyller drapet på Moughniyah, men understreker at han ikke vet hvem som står bak.

- Jeg vet selvsagt ikke hvem som utførte attentatet på Imad, men vedkommende burde lovprises, sier Ezra.

Den nasjonale organisasjonen for menneskerettigheter i Syria beskylder Israel for å stå bak drapet og for å ha bedrevet statsterrorisme.

- Drapet på Imad Moughniyah i Kfar Suseh-området i Damaskus fant sted etter gjentatte trusler fra Israels statsminister Ehud Olmert om å få Hizbollah- og Hamas-ledere drept, heter det i en uttalelse fra organisasjonen som overvåker behandlingen av dissidenter i Syria.

Moughniyah sto på USAs liste over ettersøkte terrorister.

(NTB)

DREPT: Den sentrale Hizbollah-lederen Imad Moughniyah ble drept i et bombeangrep i Damaskus i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media