Hizbollah maner til protest mot islamkritisk film

Lederen for den militante bevegelsen Hizbollah i Libanon maner til landsomfattende demonstrasjoner mot den omstridte filmen «Innocence of Muslims».

USA HAR ANSVARET: Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah, mener USA må stilles til ansvar for den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims». Foto: EPA/ NTB Scanpix
USA HAR ANSVARET: Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah, mener USA må stilles til ansvar for den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims». Foto: EPA/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sayyed Hassan Nasrallah sa i en fjernsynssendt tale søndag at muslimer og kristne må være årvåkne og unngå å skape splid.

- De som er ansvarlige for filmen, i første rekke USA, må stilles til ansvar, sa han.

Hizbollah oppfordrer libanesere over hele landet til å demonstrere mot filmen, som håner islams profet og har satt sinnene i kok i store deler av den muslimske verden, mandag.

- Hele verden må se sinnet i deres ansikter, knyttnever og rop, sa Nasrallah i talen, som ble kringkastet bare timer etter at pave Benedikt XVI hadde avsluttet sitt historiske, tre dager lange besøk i Libanon.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer