Hizbollah ønsker Israel et blodig nytt år

Den libanesiske motstandsbevegelsen Hizbollah ønsket på nyttårsaften Israel, som i 21 år har okkupert Sør-Libanon, et blodig nytt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tordentale til over 1.000 tilhengere i Beirut slo Hizbollahs leder Hassan Nasrallah fast at fredsavtaler aldri vil bringe stabilitet til Midtøsten, eller bidra til å gi den jødiske staten legitimitet.

- Det er ingen annen løsning på konflikten i denne regionen enn at Israel må forsvinne. Fredsavtaler kan ikke endre realitetene, som er at Israel er fienden og aldri vil kunne bli verken nabo eller nasjon, sa sjeik Nasrallah.

- Fred kan ikke utslette minnet om massakrene de har begått. På denne siste dagen i vårt århundre lover jeg derfor at de vil få oppleve flere selvmordsangrep. For vi skal skrive vår historie med blod, tordnet Hizbollah-lederen videre.

Hizbollah har de siste årene påført den israelske okkupasjonshæren og deres allierte i Sør-Libanon stadig større tap, og gjennomførte torsdag også sitt første selvmordsangrep på flere år.

En israelsk soldat og 12 sivile ble såret da den 20 år gamle Ammar Hamoud sprengte bilen han kjørte i lufta, nær en israelsk patrulje inne i det okkuperte området som israelerne omtaler som «sikkerhetssone» i Sør-Libanon. (NTB)