Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hizbollah vil presse regjeringen til å gå av

Oppfordrer til masseprotester i Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen i Libanon, med Hizbollah i spissen, oppfordrer til massedemonstrasjoner fredag for å presse regjeringen til å gå av.

Libanons vestligstøttede regjering må gå av og erstattes av en nasjonal samlingsregjering, krever prosyriske opposisjonspartier.

- Vi oppfordrer alle libanesere, uavhengig av religiøs tilknytning, til å delta i en fredelig demonstrasjon for en nasjonal samlingsregjering, heter det i en erklæring gjengitt av Hizbollahs TV-stasjon.

Demonstrasjonen begynner fredag ettermiddag, og vil vare på ubestemt tid.

Ministere fra Hizbollah og andre prosyriske partier trakk seg i protest fra regjeringen for to uker.

Mange libanesere frykter at protestene skal utvikle seg til voldelige sammenstøt og et forsøk på «motkupp» etter at store protester i fjor presset Syria til å trekke seg ut av Libanon.

(NTB)

FRYKTER VOLDELIGE SAMMENSTØT: Hizbollah samler troppene, her fra en demonstrasjon i Beirut i september. Foto: SCANPIX/AP
FRYKTER VOLDELIGE SAMMENSTØT: Hizbollah samler troppene, her fra en demonstrasjon i Beirut i september. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hele Norges coronakart