Hjalp broren til VM-seier

Erling Havnå (46) var i mange år sparring partner for broren, proffbokseren Magne Havnå (40).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nå ranssiktede storebroren var ofte med broren Magne da han bokset viktige kamper i utlandet. 46-åringen tok lillebrorens død svært tungt.

-  Erling og Magne sto hverandre veldig nær. Da Magne vant en boksekamp, var Erling nesten mer glad enn broren, forteller en kamerat av Erling Havnå til Dagbladet.

Sjokkert

Bare halvannen måned etter den tragiske ulykken, ble Erling Havnå pågrepet i Oslo. En av Havnås nærmeste venner i kickboksingmiljøet er sjokkert over pågripelsen.

-  Dette virker helt ulogisk for meg. Erling er en sosial og filosofisk type, som elsker å prate og gjøgle. Jeg tror knapt han har tatt i et våpen i hele sitt liv, sier kameraten til Dagbladet.

-  Jeg møtte ham seinest på lørdag, og da fikk jeg tilbake deler av et mindre beløp han skyldte meg. Den siste tusenlappen skulle jeg få når han fikk penger, forteller kameraten.

Flere venner var sammen med Havnå både på banketten i Arendal lørdag og på hotellet søndag 4. april - bare timer før politiet mener han deltok i det brutale ranet i Stavanger.

Solgte huset

-  Han startet kickboksingforbundet i Norge, og sto på noe vanvittig da NM ble arrangert i Arendal i påsken. Jeg var sammen med ham hele helga før ranet i Stavanger, og kan ikke forstå at han kan ha vært med på noe slikt.

46 år gamle Havnå drev lenge et treningsstudio i Arendal, men bestemte seg etter hvert for å leie ut lokalene. Mannen som driver treningsstudioet nå, er også et aktivt medlem i kickboksingmiljøet.

-  Jeg var med på NM i Arendal sammen med ham i påsken. Han var veldig ofte innom tidligere, men jeg har ikke sett ham så mye den siste tida. Jeg jobbet også for broren hans en periode, forteller «naboen».

Havnå er svært flink til å ta seg av sine nærmeste, ifølge kamerater Dagbladet har vært i kontakt med.

-  Han har alltid vært utrolig snill mot meg og de jeg kjenner, sier en bekjent.

Etter nyttår skal den siktede 46-åringen ha slitt kraftig med sin personlige økonomi, og han gikk i flere måneder på attføring. Ifølge Dagbladets kilder, måtte han selge sin andel av huset han bor i for å innfri sine økonomiske forpliktelser.

SPARRINGPARTNERE: Ranssiktede Erling Havnå (46), til høyre, var sparring partner og støttespiller for broren Magne under hans proffkarriere som bokser. Her står Erling med brorens mesterbelte etter at VM-tittelen er vunnet 17. mai 1990.