ADVARER MOT Å ADVARE: «Det er kjipt å bli tatt, men politiet gjør ikke dette for pengene (for de ser vi ikke noe til) - vi gjør det faktisk for deg», skriver politiet i Randesund. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto / NTB Scanpix
ADVARER MOT Å ADVARE: «Det er kjipt å bli tatt, men politiet gjør ikke dette for pengene (for de ser vi ikke noe til) - vi gjør det faktisk for deg», skriver politiet i Randesund. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

«Hjalp du en ruskjører å kjøre en annen vei i dag?»

Politiet i Randesund oppfordrer folk til å tenke seg om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trafikkontroller har aldri vært populære blant bilistene. Det finnes blant annet Facebook-grupper der det varsles om kontroller.

I går gikk politiet ved Randesund politistasjon i Agder politidistrikt ut med en Facebook-melding, hvor de skriver:

«Vi henstiller folk til å reflektere et øyeblikk over følgende: Hva er det man egentlig gjør når man «advarer» venner, familie, kolleger, eller sine 500 «nærmeste venner» på Facebook om politikontroller? Eller hva bidrar man til ved å være medlem i grupper på facebook med samme formål?»

Tidligere i år kunne vi lese om en mor som advarte bilister mot trafikkontroll ved skolen hennes datter gikk på.

Politiet oppfordrer derfor folk til å tenke seg om. Innlegget er delt av flere hundre.

«Hjalp du en ruskjører å kjøre en annen vei i dag? En grisekjører å holde seg i skinnet den ene gangen, der hvor barna dine går i egne tanker med skolesekken på? En annen å fortsette å kjøre uten førerkort?
Det er kjipt å bli tatt, men politiet gjør ikke dette for pengene (for de ser vi ikke noe til) - vi gjør det faktisk for deg»

Innlegget avsluttes med en oppfordring om å dele det videre.