- Hjalp frisk sønn å dø

Politiet i Michigan, USA, mener Kathleen Holey gjorde alt hun kunne for å hjelpe sin friske sønn og svigerdatter til å begå selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun risikerer flere år i fengsel dersom hun blir funnet skyldig, melder nyhetsbyrået AP.

Kathleen Holey skal ha kjørt sønnen og svigerdatteren til et forlatt hus, ordnet med puter og lakner og gitt dem det kraftige narkotiske stoffet.

Men svigerdatteren, Jennifer Holey, overlevde selvmordsforsøket. I to uker har etterforskerne forsøkt å finne ut av hva som skjedde. Nå mener de at de har funnet svaret.

Historien handler om at de to 19-åringene ble etterforsket for å ha voldtatt en 14 år gammel jente. Påtalemyndigheten i USA mener nå at 42 år gamle Holey overtalte sin 19 år gamle sønn og hans kone til å begå selvmord. Motivet var at det ville gjøre det enklere for henne å overta omsorgen for deres åtte måneder gamle baby.

Barnet ble tatt fra dem av myndighetene ei uke etter at de skal ha voldtatt 14-åringen, og dagen etter ble selvmordsforsøket gjennomført.

Jennifer Holey (19) ble funnet vandrende omkring uten å gjøre særlig rede for seg etter selvmordsforsøket. Hun er nå siktet for å ha hjulpet sin mann, Patrick Holey, å voldta den 14 år gamle jenta 1. april i år.

Politiet fikk aldri avhørt paret om voldtekten, angivelig fordi mamma Kathleen Holey ikke ville la dem snakke.

Kathleen Holey risikerer fem års fengsel for å ha hjulpet sin sønn å ta selvmord.

Hennes advokat, Ronald Zawacki, sier at hun er rystet over sin sønns død, og at de ikke vil kommentere saken før de har sett bevisene.

SIKTET: Kathleen Holey (42).
OVERLEVDE: Jennifer Holey (19) er gravid, og behandles på en psykiatrisk institusjon.
DØDE: Patrick Holey (19).