- Hjalp jente før han ble stukket til døde

Lars (19) var en av Kristoffer Inderberg Bastiansens barndomsvenner. Natt til søndag var Lars vitne til at kameraten falt til bakken, stukket med kniv etter at han prøvde å hjelpe ei venninne. Seinere på natta fikk han vite at kameraten var død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dørvaktene ved utestedet Catwalk kan i likhet med Lars fortelle at det skjebnesvangre knivstikket skjedde etter at Kristoffer Inderberg Bastiansen hadde grepet inn for å hjelpe ei venninne som følte seg plaget av en mann.

Lars har gått på skolen sammen med Kristoffer både på barne- og ungdomsskolen, og bodde nær kameraten.

«Bli med utafor»

Natt til søndag var han på festen på utestedet Catwalk før drapet. I går oppsøkte han fengslingsmøtet i Oslo tinghus, der den siktede ble fengslet i fire uker. Det var ikke vanskelig å se på Lars og vennene hans at de er preget av tapet av kameraten.

Lars ønsker ikke å stå fram med fullt navn, men forteller om hvordan han opplevde det som skjedde natt til søndag:

- En venninne av Kristoffer ble plaget av en mann, og hun kom til ham og spurte om han kunne prate med vedkommende. Kristoffer gikk til ham, la handa på skuldra hans, og ba ham om å oppføre seg. Da ønsket han som plaget venninnen å «gå utafor». Det ønsket ikke Kristoffer, forteller Lars.

En halv time seinere på kvelden skulle Lars forlate Catwalk sammen med Kristoffer. Han oppfatter at personen som Kristoffer hadde snakket til rette, ventet utenfor på Kristoffer, sammen med andre ungdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer