Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hjalp jente før han ble stukket til døde

Lars (19) var en av Kristoffer Inderberg Bastiansens barndomsvenner. Natt til søndag var Lars vitne til at kameraten falt til bakken, stukket med kniv etter at han prøvde å hjelpe ei venninne. Seinere på natta fikk han vite at kameraten var død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dørvaktene ved utestedet Catwalk kan i likhet med Lars fortelle at det skjebnesvangre knivstikket skjedde etter at Kristoffer Inderberg Bastiansen hadde grepet inn for å hjelpe ei venninne som følte seg plaget av en mann.

Lars har gått på skolen sammen med Kristoffer både på barne- og ungdomsskolen, og bodde nær kameraten.

«Bli med utafor»

Natt til søndag var han på festen på utestedet Catwalk før drapet. I går oppsøkte han fengslingsmøtet i Oslo tinghus, der den siktede ble fengslet i fire uker. Det var ikke vanskelig å se på Lars og vennene hans at de er preget av tapet av kameraten.

Lars ønsker ikke å stå fram med fullt navn, men forteller om hvordan han opplevde det som skjedde natt til søndag:

- En venninne av Kristoffer ble plaget av en mann, og hun kom til ham og spurte om han kunne prate med vedkommende. Kristoffer gikk til ham, la handa på skuldra hans, og ba ham om å oppføre seg. Da ønsket han som plaget venninnen å «gå utafor». Det ønsket ikke Kristoffer, forteller Lars.

En halv time seinere på kvelden skulle Lars forlate Catwalk sammen med Kristoffer. Han oppfatter at personen som Kristoffer hadde snakket til rette, ventet utenfor på Kristoffer, sammen med andre ungdommer.

- Jeg skulle hente jakka mi, og så noe av det som skjedde gjennom vinduet. Da Kristoffer kom ut, ble det noe knuffing. Kristoffer fikk et slag i ansiktet og slo tilbake i ansiktet. En annen kamerat av oss blandet seg inn i tumultene. Da kom kniven fram. Da jeg kom ut døra, så jeg Kristoffer falle i bakken, forteller Lars.

- Det tok bare et minutt eller to, sier han.

En god kamerat

Seinere på natta ble Lars kjørt til Ullevål sykehus. Der fikk han og vennene vite at Kristoffer var død.

- Det var helt jævlig å få vite det, sier Lars tungt.

Han beskriver vennen og naboen på Smestad som en grei og levende ungdom, som holdt seg unna konflikter. Interessene var data, musikk og den store vennekretsen.

- Han var alltid full av liv. Alltid glad og fornøyd. Jeg har kjent ham lenge og har aldri sett at han tidligere har havnet i noe bråk, sier Lars om kameraten.

TIL MINNE OM KRISTOFFER: Venner av den drepte Kristoffer Inderberg Bastiansen har satt opp bilder av ham, blomster og hilsener utenfor nattklubben der han ble knivstukket til døde.
BARNDOMSVENN: Lars (19) er preget av drapet på kameraten Kristoffer. Han var til stede på nattklubben Catwalk da drapet fant sted. I går var han oppgitt over at retten ble lukket da 19-åringen som er siktet for drapet, ble fengslet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!