Hjalp nordmenn på kjøret i Thailand 64 ganger på én måned

Blitt et problem.

NORDMENN TRENGER HJELP: Sjømannskirken i Thailand opplyser at nordmenn som havner på kjøret i landet og strander der, har blitt et stort problem. 
Foto: Berit Keilen / SCANPIX
NORDMENN TRENGER HJELP: Sjømannskirken i Thailand opplyser at nordmenn som havner på kjøret i landet og strander der, har blitt et stort problem. Foto: Berit Keilen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Akterutseilte turister på fylla og nordmenn i utlandet med rusproblemer er et stadig større problem for utenrikstjenesten. Bare i løpet av februar bidro Sjømannskirken i Pattaya med hjelp til nordmenn 64 ganger.

Mange av dem som ber om hjelp, er ruspasienter, forteller diakonal medarbeider Hans Konrad Nyvoll til tidsskriftet Rus & Samfunn.

- Vi brukte ca. 100 timer på hjelp til nordmenn i februar. Det dreide seg om både fastboende og tilreisende. Nordmenn som havner på kjøret og strander her, er et stort og voksende problem. Vi har sett en tydelig økning i slike tilfeller etter at Norwegian startet med billigreiser hit.

Mange gjengangere - Mange er gjengangere, og de utgjør en betydelig belastning for lokalsamfunnet her, spesielt for helsevesenet, sier Nyvoll.

De fleste kommer hit med returbillett. Så havner de på kjøret, og billetten går ut. Så går reiseforsikringen ut, om de har en, forteller han.

- For gjengangerne blir muligheten for at familien vil eller kan hjelpe, brukt opp. Ambassaden kan oftest ikke hjelpe dem, for de tilfredsstiller ikke kravene for å få nødlidenhetslån.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer