Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjalp politiet med å peke ut mulige ruter Veronica kunne ha gått

Nå er mannen i 40-åra siktet for falsk forklaring.

SIKTET:  En mann i 40-åra er siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av Veronica-saken. Politiet understreker at siktelsen kun dreier seg om at de mener han har gitt uriktige opplysninger, og at dette er et separat straffbart forhold. Foto: Håvard Nesbø / Sogn Avis
SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av Veronica-saken. Politiet understreker at siktelsen kun dreier seg om at de mener han har gitt uriktige opplysninger, og at dette er et separat straffbart forhold. Foto: Håvard Nesbø / Sogn Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ble det kjent at en en mann i 40-åra er sikta for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av Veronica-dødsfallet.

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Barsnesfjorden 14. november i år. Hun ble ble meldt savnet 28. oktober, og ble sist sett da hun ble kjørt hjem til huset sitt i Årøy lørdag 25. oktober.

Mannen som er sikta for falsk forklaring ble av politiet definert som et kronvitne, skriver Sogn Avis.

Pekte ut ruter Han ble intervjuet av lokalavisa få timer etter at Veronica var funnet. Her fortalte han at han var sammen med Veronica hele det siste døgnet før hun forsvant, og at han hadde hjulpet politiet med å peke ut på kartet de forskjellige rutene det var sannsynlig at Veronica kunne ha gått.

- Det jeg angrer mest på er at jeg kjørte henne hjem den dagen og overlot henne til seg selv, sa mannen, som lot seg intervjue anonymt, til Sogn Avis.

Han fortalte at han selv tok kontakt med politiet da Veronica ble meldt savna.

Separat straffbart forhold Mannen i 40-åra ble framstilt for varetektsfengsling torsdag, og skal sitte i varetekt fram til 7. desember. Mannen er i tillegg til siktelsen for falsk forklaring også siktet for et brudd på narkotikalovgivningen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for å ha avgitt falsk forklaring, men erkjenner i det vesentlige straffskyld for cannabisforholdet i siktelsen, sa mannens forsvarer, Trygve Staff, til Dagbladet i går.

Politiadvokat Katrine Trønsdal ved Sogn og Fjordane politidistrikt opplyste lørdag at begrunnelsen for varetektsfengslingen er fare for bevisforspillelse i begge sakene.

Lensmann i Luster, Asle Karoliussen, sier til Dagbladet søndag at han ikke kan gå inn på opplysningene om at mannen skal være et kronvitne i saken, og at han skal ha pekt ut hvilke ruter Veronica kan ha tatt den dagen hun forsvant.

- Jeg kan ikke kommentere de opplysningene som har kommet fram i mediene det siste døgnet. Vi forholder oss til at dette er en person som har gitt en uriktig forklaring. Derfor har vi varetektsfengslet vedkommende, slik at vi kan sikre oss opplysningene, sier lensmann i Luster, Asle Karoliussen, til Dagbladet.

Han understreker at dette er et separat straffbart forhold, og at det ikke er snakk om en siktelse som har noe med forsvinningen eller dødsfallet å gjøre.

Familens bistandsadvokat, Synne Catrin Øren, sier til Dagbladet at familien er kjent med siktelsen.

- De vet hvem siktede er, men ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det, sier Øren til Dagbladet.

(Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra forsvarer Trygve Staff søndag)

FUNNET DØD:  Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død 14. november. 
Foto: Privat
FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død 14. november. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling