Hjalp politiet med å peke ut mulige ruter Veronica kunne ha gått

Nå er mannen i 40-åra siktet for falsk forklaring.

SIKTET:  En mann i 40-åra er siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av Veronica-saken. Politiet understreker at siktelsen kun dreier seg om at de mener han har gitt uriktige opplysninger, og at dette er et separat straffbart forhold. Foto: Håvard Nesbø / Sogn Avis
SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av Veronica-saken. Politiet understreker at siktelsen kun dreier seg om at de mener han har gitt uriktige opplysninger, og at dette er et separat straffbart forhold. Foto: Håvard Nesbø / Sogn Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag ble det kjent at en en mann i 40-åra er sikta for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av Veronica-dødsfallet.

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Barsnesfjorden 14. november i år. Hun ble ble meldt savnet 28. oktober, og ble sist sett da hun ble kjørt hjem til huset sitt i Årøy lørdag 25. oktober.

Mannen som er sikta for falsk forklaring ble av politiet definert som et kronvitne, skriver Sogn Avis.

Pekte ut ruter Han ble intervjuet av lokalavisa få timer etter at Veronica var funnet. Her fortalte han at han var sammen med Veronica hele det siste døgnet før hun forsvant, og at han hadde hjulpet politiet med å peke ut på kartet de forskjellige rutene det var sannsynlig at Veronica kunne ha gått.

- Det jeg angrer mest på er at jeg kjørte henne hjem den dagen og overlot henne til seg selv, sa mannen, som lot seg intervjue anonymt, til Sogn Avis.

Han fortalte at han selv tok kontakt med politiet da Veronica ble meldt savna.

Separat straffbart forhold Mannen i 40-åra ble framstilt for varetektsfengsling torsdag, og skal sitte i varetekt fram til 7. desember. Mannen er i tillegg til siktelsen for falsk forklaring også siktet for et brudd på narkotikalovgivningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer