Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjalp Tonning Riise si nei

Innlandet Høyre sier de hjalp Kristian Tonning Riise til å si nei til gjenvalg. På Facebook er kritiske kommentarer på julehilsen med Tonning Riise slettet.

IKKE GJENVALG: Ledelsen i Innlandet Høyre sier de hjalp Tonning Riise treffe beslutningen om å takke nei til gjenvalg til Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE GJENVALG: Ledelsen i Innlandet Høyre sier de hjalp Tonning Riise treffe beslutningen om å takke nei til gjenvalg til Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Høyre og Unge Høyre tok avstand fra at Kristian Tonning Riise ledet årsmøtet i Innlandet Høyre 8. og 9. februar.

Tonning Riise gikk av som leder i Unge Høyre i fjor etter flere bekymringsmeldinger og varsler om upassende oppførsel mot yngre kvinnelige partimedlemmer.

Nylig har Tonning Riise gjort det klart at han ikke kommer til å søke renominasjon til Stortinget for Innlandet Høyre, etter spekulasjoner om det motsatte. Unge Høyre advarte sterkt mot at han skulle få en slik renominasjon.

Hjalp Tonning Riise treffe beslutningen

Fylkesleder Lise Berger Svenkerud (H) sier ledelsen i Innlandet Høyre hjalp Tonning Riise treffe den beslutningen.

- Vi fortalte Kristian hva vi mente var lurt. Vi skal inn i en lokalvalgkamp og behøver ro rundt situasjonen hans. Men det var Kristians beslutning, sier hun til Dagbladet.

- Mange i Innlandet Høyre mener at nominasjonskomiteen skal gjøre jobben med å innstille valglista. Det er den demokratiske måten å gjøre ting på. Men slik situasjonen er med Kristian, er jeg glad for en avklaring, legger Svenkerud til.

- Mener du han kunne fått gjenvalg til Stortinget?

- Personlig tror jeg veien dit hadde vært lang.

- Ingen problemer med møteledelse

Svenkerud ser derimot ingenting i veien med at Tonning Riise fikk være dirigent med årsmøtet i februar.

- Jeg så ikke at det skulle være en stor tillitssak fra vår side at han ledet møtet. Vi behøvde noen som vet hvordan ting gjøres, sier hun.

- Kan han lede flere møter for Innlandet Høyre, da?

- Det får vi ta en vurdering på fortløpende. Mye av diskusjonen rundt situasjonen handlet jo om at Kristian Tonning Riise sto i en uavklart posisjon rundt renominasjon, og enkelte så møteledelsen som en plattform på veien. Nå har Kristian selv sagt at han ikke ønsker gjenvalg.

GOD JUL: I kommentarfeltet reagerer flere på dette bildet med Olemic Thommessen og Kristian Tonning Riise. Lise Svenkerud, leder i Innlandet Høyre, har ikke fått noen negative reaksjoner. Men kritiske kommentarer til bildet er blitt slettet. Foto: Innlandet Høyre
GOD JUL: I kommentarfeltet reagerer flere på dette bildet med Olemic Thommessen og Kristian Tonning Riise. Lise Svenkerud, leder i Innlandet Høyre, har ikke fått noen negative reaksjoner. Men kritiske kommentarer til bildet er blitt slettet. Foto: Innlandet Høyre Vis mer

Sitter i viktig utvalg

Tonning Riise sitter i arbeidsutvalget til Innlandet Høyre, men Svenkerud mener det er umulig å unngå.

- Han sitter i AU i kraft av å være vår stortingsrepresentant, sier fylkeslederen.

På Facebook-siden til Innlandet Høyre dukket det før jul opp en julehilsen med bilde av Tonning Riise og Olemic Thommessen, fylkeslagets andre representant på Stortinget.

Kommentarfelt reagerer

Kommentarfeltet til bildet er redigert og flere negative kommentarer er blitt slettet.

Men fortsatt finnes det kommentarer fra publikum som reagerer på at Tonning Riise pryder bildet, til forveksling likt et julekort signert Innlandet Høyre. «Ville du vært på julebord med Kristian?», skriver én. En annen person har delt lenke til en av sakene rundt metoo-varslene på Tonning Riise.

- Jeg synes det var en hyggelig julehilsen, sier Svenkerud.

Høyres partisekretær John-Ragnar Aarset, sier følgende om saken.

MØTELEDELSE: Fylkesleder Lise Berger Svenkerud ser ingen problemer med at Tonning Riise ledet årsmøtet til Innlandet Høyre. Foto: Innlandet Høyre
MØTELEDELSE: Fylkesleder Lise Berger Svenkerud ser ingen problemer med at Tonning Riise ledet årsmøtet til Innlandet Høyre. Foto: Innlandet Høyre Vis mer

- Jeg konstanterer at dette er et ønske om god jul, og har ingen ytterligere kommentarer til saken.

Ingen problemer med julehilsen

Ifølge Svenkerud har hun ikke fått noen negative reaksjoner på julekortet med Tonning Riise.

- Jeg har ingen problemer med at Kristian ønsker folk god jul på vår Facebook-side. Jeg har ikke fått noen reaksjoner på bildet, og har selv bare tenkt at det var et hyggelig bilde av de to.

- Et drøyt år etter han gikk av, har Tonning Riise i det hele tatt noen begrenset rolle i Innlandet Høyre?

- Han er vår stortingsrepresentant, og Innlandet er avhengig av en mann på Stortinget som kan fremme vårt nettverk og våre saker. Det er det viktigste for oss. Men Kristian er ikke tilbake som debattant i riksmediene. Der er vi ikke kommet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!