KJØRER I MORGEN OGSÅ: Møbelprodusenten Hjellegjerde i Sykkylven var nær ved å gå konkurs, men ble reddet i siste liten. 


Foto: Nils Harald Ånstad / Sunnmørsposten / SCANPIX
KJØRER I MORGEN OGSÅ: Møbelprodusenten Hjellegjerde i Sykkylven var nær ved å gå konkurs, men ble reddet i siste liten. Foto: Nils Harald Ånstad / Sunnmørsposten / SCANPIXVis mer

Hjellegjerde unngår konkurs

Flertallet av aksjonærene er blitt enige om formalitetene rundt emisjonen mot Interstil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Møbelselskapet Hjellegjerde unngår konkurs etter at flertallet av aksjonærene er blitt enige om formalitetene rundt emisjonen mot Interstil.

Etter noen utskiftninger på aksjonærsiden ble det onsdag klart at det nødvendige to-tredelsflertallet av eierne var positive til Rogaland-selskapets bud på 20 millioner kroner. Men først fredag oppnådde Hjellegjerde-styret enighet rundt alle formaliteter og krav knyttet til emisjonen.

Klokken 8 fredag morgen vedtok styret å innkalle til ekstraordinær generalforsamling i selskapet med det formål å vedta den rettede emisjonen mot Interstil AS.

Å akseptere Interstils bud var det eneste alternativet det gjeldstyngede møbelselskapet hadde til å begjære seg konkurs.

Det endelige vedtaket om emisjon vil først bli vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen rundt månedsskiftet. Styret var imidlertid avhengig av en forhåndsaksept fra aksjonærene for å kunne overbevise långiverne, DnB NOR, om at selskapet ikke ville gå til skifteretten.

(NTB)