DE URETURNERBARE:

- Hjelp flyktningene i Norge først

Hvorfor vil Norge hente 3000 kvoteflyktninger når minst like mange mennesker i Norge lever helt uten rettigheter? Hjelp de papirløse først, er bønnen fra Lula Tekle (57) og Berhanu Ayele Tamru (33).

TRENGER HJELP: Fowzia Saadeldin Mohammed (t.v.) jobber i Kirkens bymisjon i Oslo, og har besøk av en av senterets brukere, papirløse Lula Tekle. - Det er fint at Norge vil hente kvoteflyktninger, men jeg synes de mange tusen som er helt uten rettigheter må få hjelp først, sier Mohammed. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TRENGER HJELP: Fowzia Saadeldin Mohammed (t.v.) jobber i Kirkens bymisjon i Oslo, og har besøk av en av senterets brukere, papirløse Lula Tekle. - Det er fint at Norge vil hente kvoteflyktninger, men jeg synes de mange tusen som er helt uten rettigheter må få hjelp først, sier Mohammed. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

57 år gamle Lula Tekle er Norges kanskje mest kjente lengeværende papirløse kvinne. Hun er lavmælt og er veldig tålmodig. Men hver dag er en daglig kamp for å overleve, og hverdagen har blitt enda verre med covid-19-pandemien.

- Hun jeg bodde hos før har dårlig helse, og er redd for at jeg skal smitte henne. Folk vil helst ikke ha noen ekstra boende hos seg nå. Livet er veldig vanskelig, sier Lula Tekle.

Stengte dører

Dagbladet møter den eritreiske kvinnen i lokalene til Kirkens bymisjon på Grønland i Oslo, der miljøarbeider Fowzia Saadeldin Mohammed (58) jobber. Det er første gang Tekle er her siden coronaen kom til landet. Også kirka på Bislett er stengt.

- Vi har ikke så mange steder å være lenger. Alt er tungt, sier Tekle, men smiler tappert.

Mohammed sitter beveget ved Lula Tekles side.

- Jeg er veldig glad i Norge, men synes det har blitt et mindre humanitært land enn før. Lula har vært i Norge i 20 år og jobbet og betalt skatt halvparten av tida. Likevel er hun helt uten rettigheter, sier Mohammad.

Miljøarbeideren i Kirkens bymisjon kjenner til mange av landets papirløse, som er helt uten rettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer