Hjelp julegavedetektivene å få pakkene fram til jul

Let i Dagbladets julegavedatabase og tips detektivene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Juleverksted» står det på skiltet som henger over pultene til Joachim Madsen og Åse Lerfald. Under, mellom pultene deres, står det et lite juletre pyntet med julekuler, lys og glitter. Rundt dem i det åpne kontorfellesskapet på Postens godsterminal på Alnabru i Oslo, er høytida tilsynelatende fraværende.

Bak Åse Lerfald står et to-sifret antall pakker i en hylle. Felles for dem alle er at de ikke har kommet fram til mottakeren. Ennå.

På de fleste av dem, er det få ledetråder som kan gi informasjon om hvor pakken egentlig skulle og til hvem.

Det eneste de to julegavedetektivene Joachim Madsen og Åse Lerfald i Posten gjør i hele desember, er å etterforske julemysterier. Nå ønsker de hjelp av Dagbladets lesere til å oppklare enda flere saker enn før.

Vil du hjelpe detektivene? Dagbladet har utviklet en database med informasjonen om hver mystiske julegave. I noen tilfeller er den eneste informasjonen på pakken en til-og-fra-lapp med fornavn til mottaker og fra avsender. Kjenner du igjen noen av beskrivelsene, kan du enkelt tipse detektivene i Posten.

Med Dagbladets lesere som hjepere, tror julegavedetektivene på oppklaringsrekord.

- Nå satser vi på at 100 prosent av sakene blir oppklarte, sier Lerfald.

200.000 pakker hver dag I Postens travleste tid før jula er i underkant av 200.000 pakker innom terminalen på Alnabru hver eneste dag. I det 260 meter lange bygget har i alt 31,3 millioner pakker vært innom, blitt sortert og videresendt så langt i år. Årlig er det drøyt 300 pakker som må ha hjelp av julegavedetektivene for å komme fram.

- Det beste rådet vi kan gi, er å merke og pakke forsendelsen skikkelig, sier Madsen og Lerfald på spørsmål om hvordan de kan unngå å få en telefon fra julegavedetektivene, og legger til:

- Og snakk mer sammen om pakkene man sender. Si fra når du har sendt den, og gi sporingsnummeret til mottakeren. Da har man litt mer kontroll.

15 års erfaring Men skulle du være så uheldig at en pakke du sender eller skal motta havner hos detektivene, er du i gode hender. Lerfald har vært julegavedetektiv i et tiår. Madsen har etterforsket julemysterier i fem år.

Mysteriet rundt en pakke med flere julegaver og en bursdagsgave har nettopp blitt løst av detektivene når Dagbladet besøker dem på Alnabru.

Det viser seg at mottakeren bor like ved Joachim Madsen. Detektiven, som ellers jobber som sjåfør for Posten resten av året, skal derfor ta med pakken på vei hjem.

- Vi yter litt ekstra service nå i dette tilfellet. Mottakeren har jo i tillegg bursdag i dag, sier han.

 SER ETTER SPOR:  En hver detektiv med respekt for seg selv bør ha et forstørrelsesglass. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SER ETTER SPOR: En hver detektiv med respekt for seg selv bør ha et forstørrelsesglass. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer