Hjelp mamma opp

Gi landets pappaer mer av svangerskapspermisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ET MØTEROM i Norge. Våren 2005. To kvinner og et overtall menn er i ferd med å avslutte seansen. Samtalen glir over i det uformelle:-  Hvis kvinner ønsker å ha karriere, er de nødt til å prioritere karrieren framfor år som hjemmeværende mamma. Og hvis de først velger barn, må de ta ut kortere permisjoner, sånn som resten av Europa, sier en. Mann, selvfølgelig. Om du skulle være i tvil.

DE DRESSKLEDDE fortsetter praten. Kvinnene i rommet - begge i fødeklar alder - holder munn. Har de ikke skjønt det før, går det i hvert fall opp for dem nå: Velger kvinner familie og barn, faller de av i arbeidslivet. Både lønns- og karrieremessig. Ingen i Norge har hittil forsket på hvor mye kvinner taper på å være hjemme i fødselspermisjon. Eller mammaperm, som den gjerne kalles. Men i USA viser undersøkelser at kvinnelige ledere med akademisk bakgrunn sakker akterut i lønnsutviklingen med hele 37 prosent etter lengre jobbfravær, ifølge The Economist.

DET STÅR NEPPE bedre til i Norge. Likestillingsombudet får stadig flere henvendelser fra kvinner som føler seg forskjellsbehandlet etter fødselspermisjon. I disse dager lurer flere tusen småbarnsforeldre på hvordan hverdagen skal gå opp uten barnehageplass - eller dagmamma de stoler på. Det ender gjerne opp med at kvinnene fortsetter å være hjemme, med kontantstøtte. Fordi mannen tjener så mye mer. At hele 96 prosent av dem som tar ut kontantstøtten er kvinner, er bevis på det.

VI KAN IKKE gi fra oss rettigheter vi allerede har opparbeidet oss, argumenterer noen. Men det handler ikke om å gi fra seg noe. Det handler om å dele permisjonen foreldrene imellom. I dag tar bare 15 prosent av landets fedre ut mer permisjon enn de obligatoriske fire ukene. Slik havner pappa mer opp som mammas foreldreassistent enn som likestilt pappa. Ønsker mamma mer makt og penger på jobben, må hun også gi fra seg litt av rettighetene på hjemmefronten.

HVA SÅ MED ammingen? sier man så. Men babyene skal ikke bare ha melk etter seks måneder. Ammefri og brystpumping kan gi pappa verdifull tid alene med barnet langt tidligere enn siste permisjonsmåned. Kanskje vil pappa også skjønne at det kan være travelt som hjemmeværende. At det handler om mer enn å slappe av, lese avisa og leke med barn.

TILBAKE TIL møterommet nevnt ovenfor. Om du måtte lure, er historien sann. Samtlige av mennene har flere barn. Og karriere. For kvinnene deres tok ut fødselspermisjon - og jobbet mindre i åra etter. Vi vil ikke unngå forskjellsbehandling før kvinner og menn blir sett på som like stabil arbeidskraft av sjefene. Første steg på veien bør være utvidet pappaperm.