-  Hjelp meg!

Kvinnen stoppet på en rasteplass for å nyte utsikten. Kort tid etterpå raste bilen ned en femten meter bratt steinrøys og var millimetere fra å ende på dypt vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i går formiddag dramaet utspant seg ved Sagbukta på Riksvei 319 mellom Drammen og Sagvik. Ifølge et øyenvitne begynte bilen å trille nedover den bratte fjellskråningen like etter at hun hadde parkert på rasteplassen. Til alt hell havnet bilen mellom to steiner i vannkanten, slik at bilen ble stående fast opp i luften i nesten 90 grader. Fastklemt inne i bilen fikk kvinnen selv ringt Søndre Buskerud politidistrikt, som varslet AMK og brannvesenet i Svelvik kommune.

Kunne ha tippet

-  Kvinnen bør absolutt takke sin skytsengel for at det gikk så bra som det gikk. Det er utrolig flaks at ikke bilen tippet over eller skled lenger uti fjorden, sier vakthavende brannvakt Jan Nylender ved Svelvik brannstasjon. Han var blant mannskapet som var først ute og fikk sikret bilen slik at den ikke skulle skli lenger ut i vannet.

-  Vi fikk etter hvert dratt ut kvinnen og båret henne opp. Hun var noe forslått, men lot til å ta dramaet med relativt stor ro, sier Nylender.

At den eldre kvinnen har hatt marginene på sin side bekreftes også av politiet.

Uskadd

-  Ifølge operativ uteleder har kvinnen hatt helt utrolig flaks. Hadde hun ikke havnet mellom de to steinene kunne dette gått mye verre, sier operasjonsleder Knut Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt. Kvinnen betraktes som uskadd, men er preget av situasjonen og ble liggende på intensivavdelingen ved Sykehuset Buskerud for observasjon i går natt. Politiet har ennå ikke fått en forklaring på hvorfor kvinnen havnet utfor skråningen.

-  Mens hun stod parkert for å nyte utsikten har ett eller annet skjedd slik at bilen havnet i vannet. Politi og brannvesen sikret bilen umiddelbart for videre utglidelse, og fikk henne ganske raskt trygt opp på land, sier Larsen.

HELL I UHELL: Bilturen til den 63 år gamle kvinnen fra Asker endte i bunnen av denne fjellskråningen i Sagbukta ved Svelvik kommune. Brann- og politimannskaper sikrer bilen før de berger ut den kvinnelige sjåføren.