- Hjelp oss å finne Christian

LEKSVIK (Dagbladet): Heidi og Per Arne Langås ber innstendig om at alle som har informasjon om sønnen Christians forsvinning forteller det de vet. Selv om letingen etter den savnede skoleeleven er foreløpig innstilt, lever foreldrene fortsatt i håpet om å finne sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skylder Christian ikke å gi opp. Selv kan vi heller ikke leve med at saken står uoppklart. Vi ha et svar, sier foreldrene Heidi (38) og Per Arne (37) Langås til Dagbladet.

Vi møter dem i Leksvik, der mamma Heidi kjørte Christian til bussholdeplassen mandag 23. februar.

- Han gledet seg veldig til å reise til Oppdal og treffe søskenbarnet i vinterferien. Humøret var på topp, sier Heidi Langås, som ikke har sett sønnen sin siden den mandagen.
Hun beskriver Christian som en snill, rolig og følelsesmessig stabil gutt. Han er aktiv håndballspiller og fysisk sterk.

Fulgte etter

Fredag 27. februar skulle også resten av familien reise til Oppdal.

- Før vi dro ringte jeg og snakket med Christian for å høre om det var noe han trengte. Han ba oss ta med en joggedrakt, og sa han hadde det ellers bra, sier Heidi Langås.

Christian bodde hos sin onkel på Hoel på Oppdal, mens resten av familien tok inn hos Heidis mor på Fagerhaug. Lørdag morgen ringte Heidis søster og fortalte at Christian var blitt borte, etter å ha vært ute på pub kvelden før sammen med et søskenbarn.

- Vi ble selvsagt urolige, men håpet at han hadde blitt med til ei hytte, sier Per Arne Langås.

Christian skal ha sagt til søskenbarnet at han hadde truffet en han kjente fra Røros, som inviterte dem begge med på fest. Denne rørosingen har politiet ikke greid å oppspore.

Søskenbarnet og onkelen lette etter Christian i flere timer fredagsnatta.

- Da han ikke var kommet hjem lørdag ettermiddag, dro vi selv rundt og hørte etter ham i flere hytter, før vi til slutt varslet lensmannen, sier foreldrene. De tør ikke ha noen formening om hva som kan ha skjedd sønnen.
- Det er verst å tenke på at Christian kan ha det vondt, sier foreldrene.

Ber om hjelp

De stiller opp til dette intervjuet i håp om at det leses av noen som kan ha opplysninger av betydning for etterforskningen.

- Vi tror at flere må sitte på opplysninger. De tror kanskje ikke at det de vet er viktig nok, men nå er absolutt all informasjon viktig, sier Per Arne og Heidi Langås.

De er fornøyde med jobben politiet har gjort, og takknemlige for den enorme innsatsen til de mange frivillige.

- Det gjør veldig godt å se at noen bryr seg. Samfunnet er nok ikke så kaldt som mange vil ha det til, sier foreldrene.

Støtten har vært god å ha i disse vanskelige dagene.

- Det har vært ufattelig vondt, men vi har også ei 16-årig datter å ta vare på, så vi må holde oss oppreist, sier Per Arne og Heidi Langås.

MÅ HA SVAR: Heidi og Per Arne Langås har ikke gitt opp håpet om å finne sønnen Christian, som forsvant under mystiske omstendigheter.