Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hjelp oss, Norge

ISLAMABAD (Dagbladet): Den pakistanske utenriksministeren Abdul Sattar ber Norge om hjelp for å kunne takle den nye flyktningstrømmen fra Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har stor respekt for Norges posisjon når det gjelder utviklingshjelp og fredsarbeid i verdenssamfunnet. Derfor har vi tillit til at den norske regjeringen bidrar til å få større aktivitet og mer effektivitet i FNs støttegruppe for Afghanistan. I dette arbeidet forventer vi at alle land som grenser til Afghanistan får bistand for å takle den sterkt økende flyktningproblematikken, sier utenriksminister Sattar til Dagbladet.

Han møtte i går en norsk delegasjon, ledet av statssekretær Vidar Helgesen i Utenriksdepartementet.

Krav om samordning

Norge overtar formannskapet i støttegruppa for Afghanistan fra januar neste år.

- Vi har gjennom flere møter i Islamabad mottatt et klart budskap om at det er behov for koordinering av det arbeidet som gjøres av de mange FN-organisasjonene. Det er også mange frivillige organisasjoner som ønsker å få mat og hjelpeutstyr inn til Afghanistan, men dette arbeidet må effektiviseres. Det vil vi bidra til, sier statssekretær Helgesen.

Bred regjering

Norge har foreløpig besluttet å gi en tilleggsbevilgning på 200 millioner kroner i humanitær bistand til Afghanistan.

Den norske delegasjonen registrerte enighet om at det er behov for en bredt sammensatt regjering med representanter fra de fleste etniske grupper til å overta styret i Afghanistan.

Abdul Sattar ser også fram til å få til en bilateral avtale med Norge, noe Helgesen ikke ville gi løfter om i går.

Bistandsdepartementet sender egne folk til Pakistan om ikke lang tid.

Sattar ber Norge om å bruke sin posisjon i Sikkerhetsrådet til å få løst Kashmir-konflikten med India.

- Vi ønsker at det blir vedtatt en egen resolusjon om spørsmålet, sier Abdul Sattar.

PÅ FLUKT: Tusenvis av flyktninger har rømt fra Afghanistan til nabolandene. Disse barna lekte i går i en av de mange flyktningleirene som er satt opp.Foto: SCANPIX/AP

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!