Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjelp på vei til katastrofe-Papua Ny-Guinea

Hardt tiltrengt hjelp sendes nå til Papua Ny-Guinea etter at landet ble rammet av en flodbølge fredag kveld. Minst 3 000 mennesker fryktes døde. Samtidig er hele 6 000 mennesker fremdeles savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En generasjon tapt

Befolkningen i det rammede området trues av epidemier, og har skrikende behov for legehjelp, medisiner, ferskvann, mat og husly. Australske hjelpearbeidere har vært på plass i flere dager, mens legeteam og medisiner i dag var underveis fra Japan og New Zealand.

Norges Røde Kors sender 1,3 millioner kroner via Den internasjonale Røde Kors-føderasjonen, som i dag fikk en bevilgning på 1 million kroner til sitt katastrofefond fra Utenriksdepartementet.

UD venter nå på at et kriseevalueringsteam fra FN skal vurdere behovet for ytterligere hjelp. FN vil deretter utstede en internasjonal appell.

Imens begraves mennesker uten ansikt på Papua Ny-Guineas nordlige strender. De råtnende likene er ugjenkjennelige. Det eneste graverne kan gjøre, er å forsøke å holde tellingen.

Hundrevis av mennesker er allerede begravd der de ble funnet, og ingen vet hvor mange flere graver som må graves. Anslagene over hvor mange som er omkommet varierer fra 1 000 til 8 000 i dette kystsamfunnet som trolig

hadde rundt 10 000 innbyggere. Ingen har oversikt. Foreløpig er de offisielle dødstallene 1 200, mens 3 000 døde er den forventede sluttfasiten. 6 000 er fremdeles savnet.

(NTB-Reuter)

OVERLEVDE: Statsministeren i Papua Ny-Guinea, Bill Skate (t.h.), snakker med overlevende etter flodbølgen på et førstehjelpssenter i dag. Ita Sidor (t.v.) overlevde sammen med sine to månedsgamle tvillinger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!