Hjelp til journalister som dekker barnedrapssaken

Krisepsykolog Gjermund Tveito skal følge opp noen av journalistene som skal dekke rettssaken etter barnedrapene i Baneheia. Tveito er engasjert av journalistenes fagforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det kan vise seg å bli tøffere og vanskeligere å dekke denne saken enn man kan forestille seg på forhånd, sier psykologen som også ble engasjert av Norsk Journalistlag etter togulykken på Åsta.

Tveito skal følge et utvalg av journalistene som skal rapportere fra rettssaken. Han skal se på hvilke forberedelser journalistene og redaksjonene gjør før saken, og han skal snakke med journalistene både underveis og etter at dom er falt.

- Vi vet at en del journalister sliter med inntrykk de blir utsatt for gjennom jobben. Det gjelder særlig dem som er i krise- eller krigssoner, men også journalister som dekker kriminalstoff og rettssaker hvor man kommer tett inn på til tider ufattelige grusomheter, sier generalsekretær Trond Idås i Norsk Journalistlag til NTB.

- Hensikten er å trekke erfaringer som kan gjøre både journalister og redaktører bedre forberedt ved kommende vanskelige kriminalsaker. Vi håper rett og slett å opparbeide en større forståelse og bevissthet for problemstillingene, sier Idås.

Erfaringene vil bli brukt i forbindelse med journalistfaglige kurs, seminarer og konferanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer