Hjelp! Vi har reiseregninger

Stortinget har opprettet en egen help-desk for politikere som har spørsmål om reiseregninger, pendlerboliger og andre julenøtter.

KORT Å GÅ, HJELP Å FÅ: På Stortinget i dag kan politikere med spørsmål om reiseregninger få bistand. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
KORT Å GÅ, HJELP Å FÅ: På Stortinget i dag kan politikere med spørsmål om reiseregninger få bistand. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): «Hjelp til reiseregninger» lyder det lille skiltet som lyser opp inngangen til Stortingets bibliotek.

Her stiller seksjon for representantordninger i disse dager opp med gode råd hvis nøden skulle være stor blant politikerne.

Mellom en tillitsbasert selvforsyningskiosk og byggets beste kaffeautomat, tilbys de folkevalgte krisehjelp i julekaoset.

En boks med Kong Haakon-konfekt er satt fram som trøst, hvis det skulle behøves.

2022 nærmer seg slutten. Og når nettene blir lange og kulda setter inn, så sier altså vesle stortingspresident til politikerflokken sin: Hvis ingen går i skattefella, men passer seg for den, skal alle sammen snart få feire jul igjen.

En rekke stortingspolitikere har fått skattesmell for uriktig pendlerboligbruk i år. Den som ikke har fått orden på reiseregningene innen nyttår, risikerer det samme neste år.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) opplyser overfor Dagbladet at administrasjonen på Løvebakken skal bistå med praktisk utfylling av reiseregninger, slik at de blir korrekte.

Når Dagbladet besøker help-desken tirsdag ettermiddag er køene langt kortere enn på Matsentralen. Etter det Dagbladet forstår er det få representanter som har benyttet seg av støtten foreløpig.

«Representantene har alltid et stående tilbud fra administrasjonen om bistand til å fylle ut reiseregninger på riktig måte. Vi er opptatt av å være synlige og til stede for representantene, i ulike kanaler», opplyser Stortingets administrasjon i en epost til Dagbladet.

Stortinget sier videre at de ikke har oversikt på hvor mange politikere som har benyttet seg av help-desken.

«Standen på stortingstorget er et supplement til bistanden som vi alltid tilbyr, i en travel innspurt før jul,» fortsetter administrasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer