Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjelpearbeider siktet for overgrep mot gatebarn

En mann i 40-årene fra Karmøy er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha forgrepet seg på barn mens han drev hjelpearbeid i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann i 40-årene fra Karmøy er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha forgrepet seg på barn mens han drev hjelpearbeid i Brasil.

Politiet mistenker også mannen for å ha forgrepet seg på barn mens han har oppholdt seg i Norge. Under etterforskningen av den såkalte Pastorsaken fikk politiet tips om at mannen, som er en bekjent av pastoren, også forgrep seg på barn mens han drev hjelpearbeid.


Han skal vekselvis ha oppholdt seg i Norge og Brasil.


Samtykket

- Han har tatt til seg barn i Sao Paolo og gitt dem framtid, håp og husly. Samtidig mistenker vi ham for å ha forgrepet seg på flere barn, sier lensmann Reidar Gaupås ved Karmøy lensmannskontor til NTB.


Fredag ble mannen pågrepet på Karmøy.


I Karmsund tingrett mandag samtykket han i fire ukers varetektsfengsling.


Politiet vil ikke kommentere om mannen har tatt stilling til skyldspørsmålet. I samarbeid med Kripos har politiet drevet etterforskning i saken.


Kjente pastoren

I en TV 2-dokumentar tidligere i år innrømmet en tidligere norsk pastor, som også drev hjelpearbeid i Brasil, seksuelle overgrep mot en gategutt i Brasil.


Politiet henla saken som foreldet, men gjenopptok den etter at dokumentaren ble vist på TV. I juni sendte norske myndigheter en rettsanmodning til Brasil om å få tillatelse til å avhøre den fornærmede gategutten, som nå er voksen og sitter i fengsel i Brasil.


Selv om pastoren og den nå siktede karmøymannen kjente hverandre, har ikke lensmann Gaupås mistanke om at det er noe samspill mellom de to overgrepssakene.


- Hittil viser etterforskning at dette er noe de har drevet med hver for seg, selv om de kjente hverandre, sier Gaupås. (NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling