Hjelpearbeidere drept i Sudan

KHARTOUM (NTB-Reuters): Tre hjelpearbeidere fra FNs matvareprogram (WFP) og Røde Kors i Sudan ble i dag skutt ned og drept i Nuba-fjellene som utgjør grense mellom Nord- og Sør-Sudan, opplyser en talskvinne for FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre, som alle var sudanske statsborgere, var på vei mellom to landsbyer i en hvit WFP-bil da de ble angrepet i et område som regnes som regjeringskontrollert, men der SPLA-geriljaen gjennomfører regelmessige angrep.

- To av dem døde på stedet, mens den tredje døde av hodeskader på sykehuset i Kadugli, sa FN-talskvinnen Trudy Witbreuk.

Tre Røde Kors-arbeidere ble såret i angrepet, og ble sendt til Khartoum for behandling.

Anklager SPLA
Khartoum-regimet anklager SPLA-geriljaen for å stå bak, men FN sier det er uklart hvem som sto bak.
Gruppen med hjelpearbeidere som ble angrepet, skulle kartlegge behovet for matvarehjelp i det isolerte området, der en halv million mennesker har vært uten hjelp fra omverdenen i ti år. Først i mai fikk FN tillatelse fra regimet i Khartoum til å starte hjelpearbeid i området.

FN fordømmer

FN fordømmer i en kunngjøring «dette brutale angrepet mot humanitært personell som arbeider for å lindre lidelsene i Sudan».
I 1992 ble den norske fotografen Helge Hummelvoll og tre internasjonale hjelpearbeidere drept i Sør-Sudan, noe som fikk FN til midlertidig innstille sitt hjelpearbeid i området.
(NTB-Reuters)