Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjelpearbeidere og førskolelærere i streik

I morgen tidlig går 1.485 førskolelærere, hjelpepleiere, sosionomer og andre nei-grupper til punktstreik rundt om i landet. Det kan raskt bli flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førskolelærerne varslet fredag at de tar ut 400 i streik mandag, og i helgen fikk de «selskap» av Norsk helse og sosialforbund, NHS, som tar ut 236 hjelpepleiere i Oslo. Blant annet Aker sykehus får merke problemene når 100 hjelpepleiere ikke stiller på jobb.

Norsk Lærerlag, som organiserer førskolelærerne, har tatt ut barnehager i fire byer og i tillegg kom Furuset bydel i Oslo søndag, med 21 barnehager med ca. 1.100 barn.

Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere, FO, går også i streik både i Oslo og landet for øvrig mandag. Det rammer sosialtjenesten, barneverntjenesten og tjenesten for psykisk utviklingshemmede på ni steder. En skal heller ikke glemme Maskinistforbundet som tar ut 69 av sine ved sykehus over hele landet.

Også andre mindre forbund streiker som resultat av oppgjøret i Oslo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media