Hjelpeløse mot kortsvindlere

- Å sikre seg mot kortsvindel er umulig. I stedet setter vi kreftene inn på raskt å oppdage utro tjenere, sier direktør Gunstein Melbø i Visa Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ble en servitør av utenlandsk opprinnelse på en pizzarestaurant i Trondheim fengslet, siktet for dokumentfalsk og grovt bedrageri.

Ifølge siktelsen skal servitøren ha notert numrene på kredittkortene til mellom fem og ti av restaurantgjestene, og fakset opplysningene videre til en bekjent av seg ved en nyåpnet restaurant i Hellas.

Reagerte

- Restauranten i Hellas var et godkjent brukersted, og personen som mottok opplysningene fra servitøren i Trondheim tastet inn kortnummer og beløp manuelt. Beløpenes størrelse gjorde at det ble reagert, sier direktør Ketil Fridheim i Europe Norge nettverk, som blant annet utsteder Eurocard og MasterCard.

Foruten innehavere av Eurocard, ble kortkunder i Visa Norge svindlet av trondheimservitøren og hans medsammensvorne.

Hvor stort beløp kortkundene ble svindlet for totalt er ennå uklart, men så langt skal det være snakk om transaksjoner for 300000 kroner.

Har ansvar

Kortkunder som utsettes for utro tjenere på godkjente brukersteder, kan imidlertid være beroliget: Kortselskapene har ansvaret for samtlige transaksjoner som går via deres betalingssystem - med mindre kortkunden har utvist grov uaktsomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer