Hjelpen kom altfor seint

Redningsskøyta som skulle ut til «Sleipner»-forliset var ute av drift, og Sea King-redningshelikopteret kunne vært på ulykkesstedet rundt 20 minutter tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsskøyta - som til vanlig er stasjonert i Bømlo, noen minutter fra ulykkesstedet - var på verksted da ulykken skjedde. Dermed kunne ikke Redningsselskapet i Hordaland bistå i leteaksjonen. Ifølge NRK er leder for redningsselskapet i Hordaland, Solveig Torge, fortvilet over at skøyta ikke var tilgjengelig da det virkelig var bruk den.

I tillegg er ikke basene for redningshelikoptre på Sola, Ørlandet, Bodø og Banak bemannet på kveldstid. Mannskapet var hjemme og måtte tilkalles. Dermed gikk 20 verdifulle minutter tapt.

- Det er helt klart mulig å redde flere når en kommer til ulykkesstedet 20 minutter tidligere enn tilfellet var på fredag. Men vi kan ikke nå spekulere over om flere faktisk ville blitt reddet, sier kaptein Svein Tore Pettersen, som er fartøysjef på Sea King redningshelikopter og avdelingssjef ved 330-skvadronen på Sola til Aftenposten.