Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjelpeorganisasjoner evakueres fra Vest-Darfur

Hjelpeorganisasjonene frykter økt vold i den krigsherjede Darfur-provinsen i Sudan. De fleste organisasjonene har trukket seg ut av Vest-Darfur, opplyser FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt området Jebel Marra i Vest-Darfur som er blitt stadig mer ustabilt den siste tiden. Lovløshet og usikkerhet har tvunget hjelpearbeiderne til å forlate området, der 160.000 internt fordrevne er avhengige av nødhjelp.

- Vi har trukket ut alle våre ansatte herfra, samt 88 personer fra andre organisasjoner, sier Barry Came fra Verdens matvareprogram (WFP).

Fortsatt flys det inn sendinger med matvarehjelp, men situasjonen for menneskene i flyktningleirene vil bli svært alvorlig dersom de ikke lenger kan få hjelp, advarer FNs Sudan-utsending Jan Pronk.

Pronk advarte torsdag om at situasjonen i Darfur kan utvikle seg til et rent anarki dersom ikke FNs sikkerhetsråd handler raskt.

Fredsforhandlingene mellom regimet i Khartoum og opprørsgruppene i Darfur som pågår i den nigerianske hovedstaden Abuja, nådde et nytt nullpunkt fredag og er på ny helt fastlåst, ifølge opprørslederne. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media