Hjelpepleier (58) siktet for voldtekt av kvinne (96)

Varetektsfengslet i fire uker. - Han husker ingen ting fra hendelsen, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Fredag ble den 58 år gamle hjelpepleieren pågrepet av politiet siktet for overtredelse av straffeloven § 192 som omhandler voldtekt.

Oslo politidistrikt begjærte i dag den siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Oslo tingrett ga medhold i fengslingen, men begjæringen av brev- og besøksforbud ble ikke tatt til følge.

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, som beskrevet i siktelsen», heter det i den ferske kjennelsen.

Retten har i sin vurdering vektlagt forklaringen til ansvarlig sykepleier på stedet hvor den mannlige hjelpepleieren jobbet. Ansvarlig sykepleier har forklart at da hun låste seg inn på rommet til den 96 år gamle kvinnen, sto den 58 år gamle hjelpepleieren ved siden av senga, mens 96-åringen lå på gulvet ved siden av uten noen klær nedentil.

96-åringen har forklart til politiet at hjelpepleieren skal ha forgrepet seg på henne.

Av hensyn til den innledende fasen av etterforskningen, og den svært alvorlige siktelsen tatt i betraktning, mener retten at fire ukers varetekt ikke er et uforholdsmessig inngrep.

- Min klient stiller seg uforstående til det politiet mener skal ha skjedd. Han har tatt betenkningstid på kjennelsen, og vil i løpet av noen dager avgjøre om han vil anke den eller ikke, sier 58-åringens forsvarer, advokat Cecilie Schløsser Møller hos advokatfirmaet Elden.

Hjelpepleieren nekter for at han har voldtatt den eldre kvinnen.

- Det er på det rene at han har vært inne på rommet hennes, men han husker ingenting fra hendelsen, sier advokaten. Hun vil ikke nærmere inn på hva klienten har sagt i sin forklaring til politiet.