Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dopet ned og ranet

Hjelpepleier dopet ned og ranet 86-åring

Dømt til fengsel.

TØLLØSE: En 86-årig kvinne ble i februar dopet ned på sovemedisiner, og deretter ranet, av en hjelpepleier i den danske kommunen Tølløse. Foto: NTB Scanpix
TØLLØSE: En 86-årig kvinne ble i februar dopet ned på sovemedisiner, og deretter ranet, av en hjelpepleier i den danske kommunen Tølløse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 45 år gammel hjelpepleier fra den danske kommunen Tølløse ble i dag dømt til fengsel i to år og seks måneder. Hjelpepleieren skal ha dopet ned og ranet en 86 år gammel pleietrengende kvinne, melder Ekstra Bladet.

Brukte sovepiller

Den 45 år gamle hjelpepleieren hadde allerede i forkant av rettsmøtet erkjent straffskyld.

Lørdag 17. februar skal hun ha byttet ut noen av de vanlige medisinene til den pleietrengende med to sovetabletter.

Da kvinnen morgenen etter skulle ta sine daglige medisiner, falt hun i dyp søvn, og hjelpepleieren forsynte seg deretter av 200 kroner fra 86-åringens lommebok.

Da hjelpepleieren kom tilbake til kvinnens hus noen dager seinere ble hun derimot tatt på fersk gjerning av 86-åringens barn, som hadde satt opp videoovervåking i morens hjem.

Overvåkningsbildene ble vist i retten, og viste hjelpepleieren mens hun forsynte seg av lommeboka til den pleietrengende.

Artikkelen fortsetter under videoen.

FILMPROSJEKT SAMMEN: Ronja og Freddy lager humoristiske og uhøytidelige videoer på Youtube. - Vi lager det for å opplyse andre, men også for moro skyld. Video: Ronja Kastberg Vis mer

- Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, sa kvinnen gjentatte ganger i rettssalen mens filmen ble vist.

Full rettssal

Den lille rettssalen på Holbæk i Danmark var fylt til randen av pårørende til den 86 år gamle kvinnen, og da hjelpepleieren først ankom salen skal hun umiddelbart ha begynt å gråte.

Forsvareren hennes fulgte henne ut igjen, og flere i rettssalen ble etterpå bedt om å forlate stedet grunnet plassmangel.

I løpet av rettssaken ble det også konkludert med at mengden medisin 86-åringen fikk i seg kunne vært livstruende, grunnet hennes høye alder, og kombinasjonen av andre medisiner hun allerede brukte.

Det har også blitt avdekket en rekke andre saker hjelpepleieren knyttes til. Hun skal blant annet ha stjålet 3000 kroner fra en 72-åring, som også avga forklaring under rettssaken.